DISTRIBUIȚI

ASU Poli a revenit la antrenamente din 5 ianuarie, deja din Ajunul Bobotezei. Echipa nu a făcut mari transferuri. După Cristian Bocșan, cu alb-violeții a semnat și portarul George Păduraru, plecat recent de la Ripensia. Alexa mai vrea să transfere doi fotbaliști și a spus că la club nu sunt foarte mulți bani.

În decembrie, Alexa declara că vrea un cantonament pentru echipă în Antalya. Acest lucru nu se va mai întâmpla, mai ales că Turcia a fost inclusă pe lista galbenă, iar la întoarcere, românii trebuie să stea în carantină. Chiar și așa, Alexa nu renunță ma ambițiile mari pe care el are cu echipa. ”Ne reunim cu gânduri mari. Ne dorim foarte mult să ne antrenăm bine, să facem pași cât mai corecți în perioada aceasta. E o perioadă foarte importantă. Sperăm să arătăm o formă bună încă de la început, pentru că sunt jocuri puține și forma fizică și mentală trebuie să o avem de la început. Am vrut să plecăm într-un cantonament în Antalya, dar riscăm foarte mult. Din Turcia intri 14 zile în carantină. Nu știm ce se putea întâmpla. Am prefera să rămânem pe plan local la Timișoara. Vom face un cantonament aici. Vom sta la hotel 12 zile”, a punctat Alexa.

Din informațiile noastre, lipsa unei abudențe financiare se leagă și de faptul că sponsorul adus de Alexa voia să aibă câteva patinoare în Timișoara. Primarul Dominic Fritz a refuzat însă ideea deschiderii de patinoare, pe motiv de pandemie. Antrenorul admite că la club nu e lapte și miere. ”Ne dorim să transferăm doi jucători pe două poziții. Doi jucători care cred că ne pot ajuta. Sunt jucători buni, care mai au oferte în afară de noi și e normal să-i luăm destul de greu. Vrem să luăm un mijlocaș și un atacant. Români. Am încercat și pista Serbia-Croația, pentru că sunt jucători buni care sunt foarte combativi. Și financiar, nu sunt jucători foarte scumpi. Problema la jucătorii sârbi sunt actele, că durează ceva. Suntem într-adevăr în discuții și cu un atacant sârb. Vom vedea dacă putem să-l aducem. Ne trebuie întăriri. Financiar suntem un club care nu stăm foarte bine, dar suntem foarte corecți, avem banii la zi în momentul acesta. Încercăm să aducem jucători care să ne poată ajuta”, a mai spus Alexa.

Clubul vrea să se despartă de portarul sloven Marko Deronja, care a apărat doar în partida cu Miercurea Ciuc. ”Zilele viitoare încercăm cu Deronja să reziliem. A venit Păduraru de la Ripensia. Pe Deronja vom încerca să-l dăm undeva unde să joace. E un portar cu experiență și e normal să-și dorească să joace. Noi cu Borbei și Otto am încercat să păstrăm un junior în poartă și să mergem pe linia aceasta. Deci i-ar fi foarte greu să apere”, a spus Alexa despre Deronja.

Reunirea din acest an a fost chiar de ziua căpitanului echipei, Ioan Mera, care a împlinit 34 de ani. ”E prima dată când prind o reunire de ziua mea. Nu am prins niciodată, tot începeam în 6 sau 7 ianuarie. Mă bucur că am prins, Am adus și o bere băieților, pentru că merităm cu toții. De astăzi începem treaba. Ne așteaptă un mini-retur cu șase meciuri foarte grele. Sper să acumulăm cât mai multe punct și să intrăm în play-off. Până atunci vom avea un meci de Cupa României, nu știm cu cine. Ne dorim să ne calificăm mai departe și în Cupă. Sper să putem să facem aceste lucruri pe care ni le dorim tot clubul”, a declarat Mera.

Primul amical pentru Poli va fi în 18 ianuarie, cu Pobeda Dudeștii Vechi. Apoi, în 21, echipa va juca la Reșița, iar în 26, la Timișoara vine Viitorul Pandurii. În 30 e programat un meci cu Ripensia, dar Alexa a spus că e posibil să se renunțe la joc, dacă se găsește adversar pentru data de 3 februarie. În Jurul datei de 10 februarie, Poli va juca în optimile Cupei României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ