În Primăria Municipiului Timișoara parcă e pandemie acum, la patru ani de când am trăit toți experiența stării de urgență. De peste două luni nu s-au mai făcut ședințe de consiliu local cu prezență fizică.

Mai mult decât atât, în martie, nu a avut nicio ședință ordinară! Explicațiile au fost că fuseseră două ședințe extraordinare și nu a mai fost nevoie. Codul Administrativ impune și ședințe ordinare, de altfel, singurele ce permit interpelări libere ale aleșilor locali la final, conform regulamentului. Luna aceasta, totuși, va exista o ședință ordinară, dar doar online, miercuri, 24 aprilie. Reprezentanții primăriei spun că regulamentul permite ca și ordinara să se facă online, deși nu s-a mai obișnuit de când nu mai suntem în starea de urgență sau alertă.

Problema majoră e că USR și edilul nu mai au majoritatea confortabilă simplă de până acum. Deși demisionara Ana Munteanu a fost înlocuită de Filip Fiat, nu e destul. Andrei Meșter, exclus din USR, nu mai votează cu partidul din care a făcut parte unele proiecte controversate, iar Raul Ambruș tocmai a trecut la PSD, supărat că Fritz a făcut alinață cu Nica. Reamintim, din 201, Ambruș a început să voteze cu USR, pentru că s-a certat cu Nica la alegerile interne ale PNL, partid din care a fost dat afară.

Astfel, au 12 voturi cei din USR și pentru a se asigura că plenurile au cvorum și pot obține 14 voturi și, respectiv, minimum 18 la proiectele de patrimoniu, ședințele se țin online, ca să se logheze toți. Însă la ultimele ședințe online, prezența a fost redusă, sub 20 de consilieri de multe ori. Mai precizăm că online, e mai ușor și de închis un microfon al cuiva ce deranjează…

 

LĂSAȚI UN MESAJ