DISTRIBUIȚI

Astăzi, cei care îl susțin pe Raul Ambruș la șefia PNL Timișoara au dat un comunicat prin care Comisia de Organizare a Congresului PNL spune că și suspendările din partid sunt interzise până la congresul național. Conducerea județeană a partidului a dat un comunicat de presă cum că această completare nu e valabilă.

Cei din jurul lui Alin Nica, îndeosebi Dănuț Groza și Bogdan Ghelbere, susțin că această completare, venită ca din partea organismului intern condus de Theodor Stolojan, e invocată acum și e invalidă. ”Completarea deciziei COCON nr.4 din 08 iunie 2021 transmisă astăzi de către Comisia de Organizare a Congresului PNL intră în vigoare pentru perioada viitoare și nu are efect retroactiv. La momentul votării suspendării celor 20 membri ai PNL Timișoara de către forurile statutare îndreptățite în acest sens, se afla în vigoare Decizia COCON nr.4 din 08 iunie 2021, drept urmare, decizia de suspendare este statutară și rămâne valabilă”, susțin cei din PNL Timiș.

Cu alte cuvinte, cei care îl susțin pe Cosmin Tabără pentru conducerea filialei continuă războiul cu tabăra susținătorilor lui Raul Ambruș. Reamintim, că 20 de persoane au fost suspendate pentru că nu i-au făcut pe plac lui Alin Nica și nu au ieșit la 3 iulie din Sala Capitol: Adrian Aldea, Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariș, Cristian Miclăuș, Mirel Pop, Vasile Rușeț, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu, Raul Ambruș și Liviu Cocean.

Pentru alegerile de sâmbătă s-au înscris Ambruș și alți șapte prieteni de-ai lui, plus Cosmin Tabără, toți pentru funcția de președinte. Teoretic, conducerea partidului nu vrea să-l lase pe Ambruș să candideze. Curtea de Onoare și Arbitraj a partidului trebuie să decidă davă Biroul Politic creat de Alin Nica și care a declarat alegerile din 3 iulie invalide este sau nu statutar. Anularea biroului duce la menținerea rezultatului din 3 iulie, când Ambruș a câștigat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ