DISTRIBUIȚI

Se pare că vizita președintelui FRR, Alin Petrache, alături de secretarul general, Florin Matei, nu a adus multă liniște la Timișoara Saracens. Dimpotrivă. După vizita de marți, miercuri, la antrenamentul echipei, jucătorii au făcut reproșuri conducerii, cu motivul principal, restanțele salariale.

Marți, Petrache și Matei declarau că primarul i-a asigurat de tot sprijinul pentru rugby, inclusiv despre un nou stadion, pe care îl tot promite din 2012 încoace. Jucătorii nu au fost deloc impresionați de vizită, ba din contră. Miercuri, la antrenament, nu aveau deloc tragere de inimă. Informațiile noastre sunt că noul antrenor, Valentin Calafeteanu îi înțelege. La stadion au apărut însă și directorul Vasile Rușeț, dar și managerul Dănuț Borzaș, care nu au fost de acord cu atitudinea rugbyștilor.

Întrebat despre discuții, Borzaș a confirmat existența discuției. ”Echipa se antrenează, deoarece de la 1 august vor reîncepe meciurile. Întâmplător, eu și domnul director am trecut miercuri pe acolo și am mers să discutăm cu ei. Într-adevăr, au fost ceva reproșuri. Ei nu mai au încredere. Nu credeau că vor primi nici ajutorul de la stat. S-a achitat integral luna ianuarie, vă spun sigur că până la sfârșitul lunii, se va achita și tot salariul pe februarie. Mai rămâne trei sfert de martie și jumătate de mai”, a spus Borzaș. Managerul nu a confirmat informațiile noastre, despre un schimb de replic mai dur între Rușeț și Eugen Căpățînă.

Altfel, Borzaș spune că lucrurile se vor rezolva în timp, când salariile vor fi la zi. ”Acum, ca să fiu răutăcios, nu au făcut asta când au avut patru luni restanțe, și fac acum. Eu cred că lucrurile vor fi altfel când vom reveni la normal. Se fac eforturi”, a mai spus Borzaș. Trebuie spus că la clubul SCM, incluzând toate secțiile, nu sunt mulți bani. Pe surse, se pare că clubul vrea să cumpere echipament pentru noul sezon, dar să plătească în iarnă, în 2021!

LĂSAȚI UN MESAJ