O dramă amoroasă s-a petrecut ieri dimineață la hotelul <<Dinu>> din Calea Griviței. Doi tineri s-au prezentat alaltăieri seara la oara 10 la hotelul <<Dinu>> din fața Gării de Nord și au cerut portarului să le dea o cameră. Portarul le-a cerut să completeze obișnuitul buletin de înscriere. Tânărul a declarat că fata care îl însoțea e sora sa și a completat buletinul pe numele Mihail și Eleonora Ionescu.

În cursul nopții cei doi tineri au rămas liniștiți în camera lor. În zorii zilei, personalul de serviciu al hotelului și ceilalți locatari au fost alarmați de două puternice detunături. Lumea alarmată a ieșit pe coridoare. Oamenii de serviciu s-au îndreptat spre camera ocupată de cei doi și au început să bată în ușă. Neprimind nici un răspuns, ei au forțat ușa, pătrunzând în cameră.

Cei doi tineri zăceau pe jos, pe covor, într-un lac de sânge. În mâna tânărului se afla încă revolverul. Un medic chemat în grabă a constatat moartea tinerei, Cum tânărul mai dădea semne de viață, el a fost trimis cu Salvarea la spitalul Colțea. Înainte de a i se fi putut da îngrijiri, nefericitul sinucigaș și-a dat sufletul.

Reprezentanții autorităților, sosiți imediat la fața locului, au întreprins cercetările necesare pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs drama și pentru aflarea identității eroilor.

Autoritățile și-au dat seama din primul moment că tinerii nu sunt frați și că deci, și-au ascuns adevărata lor identitate. Ei s-au culcat probabil pe la ora 12 noaptea și au dormit până în zorii zilei când au luat hotărârea să-și pună capăt vieții. Tinerii au fost găsiți pe covor în costume sumare. Singurul lor bagaj e o servietă în care se aflau cămășile de noapte.

Din investigațiile făcute de poliție ar rezulta că cei doi erau hotărâți să-și pună capăt zilelor. Bărbatul a îndreptat revolverul asupra iubitei lui și i-a descărcat două gloanțe în frunte. În clipa următoare el și-a îndreptat revolverul spre tâmpla dreaptă și a apăsat pe trăgaci. Se pare însă ca drama se datorește împotrivirii părinților la căsătoria celor doi tineri.

Procedându-se la percheziționarea hainelor celor doi eroi ai dramei, s-a găsit în haina tânărului un carnet de identitate cu fotografia lui. Astfel s-a putut stabili că sinucigașul este Corneliu Theodorescu, elev la școala pregătitoare de ofițeri din Craiova. El era în vârstă de 23 de ani.

În ce privește eroina dramei, identitatea ei nu a putut fi stabilită. În geanta ei s-a găsit un bilet pe care era scris numai numele Elena. Ea era îmbrăcată cu un palton negru.

Pe noptiera din camera celor doi îndrăgostiți s-a găsit un petec de ziar pe care Corneliu Theodorescu a scris în grabă următoarele cuvinte: <<Doresc să fim înmormântați împreună>>”.

(„Dimineața”, Anul 30, nr.10.047, București, 15 decembrie 1934)

LĂSAȚI UN MESAJ