DISTRIBUIȚI

La 25 noiembrie se marchează Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Cu acest prilej, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș amintește de serviciile de consiliere și sprijin pe care le oferă, inclusiv cazarea într-o locuință protejată.

DGAPCS Timiș are un parteneriat cu Agenția Națională Pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, pentru proiectul „Venus – Împreună pentru o viață în siguranță!”. Prin acest parteneriat, femeile care sunt victimele violenței domestice pot apela la sprijin și cazare într-o locuință protejată, deoarece de multe ori, salvarea poate veni doar când victima se separă de agresor. Locuința protejată are șase locuri de cazare, unde femeile pot sta 12 luni, cu posibilitatea de prelungire a a acestei perioade,d acă sunt motive întemeiate.

În decursul acestui an, până în prezent, 13 femei au beneficiat de cazare în locuința protejată Venus. 23 de femei au beneficiat până acum de consilieri psihologică, după ce au fost victime ale violenței domestice. 22 de femei au fost consiliate anul acesta vocațional, pentru a-și găsi un loc de muncă, iar două au beneficiat de consiliere juridică din partea DGASPC Timiș.

foto: fricidemici.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ