Ediția a XLVIII-a a Festivalului Internațional ”Timișoara Muzicală” a fost un adevărat succes. Per total, la evenimentele Filarmonicii Banatul și Operei Naționale Române din Timișoara au venit 8000 de spectatori.

La Filarmonica Banautl au fost 14 concerte ce au adus 5000 de oameni. În 18 mai, s-a organizat și Noaptea Albă a Muzeelor, concert, paradoxal, când muzeele făceau grevă. La acest eveniment au venit 800 de oameni. Invitații de seamă la acest eveniment au fost, la filarmonică, Sarah Nemțanu , Daniel Ciobanu , Alexandra Dariescu, Wies de Boevé, Ryszard Groblewski și Luiza Fatyol, dar și pe maeștrii Alexander Binder, David Niemann, Róbert Farkas și George Jackson.

La Opera Națională Română din Timișoara au venit 3000 de oameni la spectacolele din perioada festivalului. De asemenea, s-a organizat și Ziua Porților Deschise. Invitații speciali au fost la operă soprana Dragana Radakovič, baritonul Florin Estefan, tenorii Eusebiu Huțan și Cristian Mogoșan, dirijorii Guido Mancusi, Raymond Janssen și Ciprian Teodorașcu.

Per total, au fost 19 evenimente între 26 aprilie și 31 mai. Prima ediție a festivalului a avut loc stagiunea 1968/1969, la inițiativa marilor muzicieni Nicolae Boboc și Ion Românu, dirijori și directori ai Operei, respectiv ai Filarmonicii timișorene.

LĂSAȚI UN MESAJ