DISTRIBUIȚI

Cu toate că la alegerile locale au avut succes doar la câteva primării din județ, cei din PMP Timiș sunt optimiști că pot trimite reprezentanți în Parlamentul României. Conducerea filialei s-a schimbat radical, dar cei din partidul condus la nivel central de Eugen Tomac cred că pot câștiga puncte prin programul lor politic, unul de dreapta, cu orientare creștin-democrată.

Filiala PMP Timiș a fost condusă până după alegerile locale de Cornel Sămărtinean, care mai e încă deputat în actuala legislatură. După rezultatul slab, conducerea de la București a schimbat coordonarea filialelor care au făcut un scor slab, iar Mihail Neamțu a devenit noul președinte pe Timiș. La locale, PMP nu a prins niciun post de consilier județean sau de consilier local la Timișoara. Ioana Constantin, cea care a candidat în septembrie în București, este încrezătoare că, la parlamentare, PMP va trece de pragul de 5% în cel mai vestic județ al țării. ”Așteptarea noastră este ca filiala PMP Timiș să aibă un scor mult mai bun ca la precedentele alegeri și să aibă reprezentanți atât la Camera Deputaților, cât și la Senat”, a spus Ioana Constantin, venită în Timiș în contextul campaniei electorale.

Mihail Neamțu, născut la Făgăraș și care a trăit o bună parte a vieții la Arad, este președintele filialei. Deși a trecut și prin alte partide, după ce inițial a început cu PNȚCD, Neamțu spune că a rămas întotdeauna un creștin-democrat convins și un om politic eminamente de dreapta. Neamțu are vrea un Muzeu al Dictaturii la Timișoara, dar și o Universitatea de Inteligență Artificială. ”Pe lângă Muzeul Revoluției, la Timișoara ar trebui să existe și un Muzeu al Dictaturii Comuniste. Avem nevoie și de universitate dedicată și inteligenței artificiale. Și, cum cei de la București nu se grăbesc, de ce să nu o facem aici, la Timișoara? Avem nevoie și de mai multe licee de informatică”, a punctat Neamțu, care spune că, dacă va ajunge parlamentar, se va axa pe sprijinirea fermierilor sau valorificarea personalităților culturale din istoria Timișoarei pentru promovarea turistică.

Tot pe lista pentru Parlament candidează și timișoreanca Ligia Dugulescu. ”Sunt onorată să fac parte din această echipă. M-am înscris în PMP datorită lui Mihail Neamțu. Vreau să mulțumesc conducerii de la București, care s-au gândit că Timișoara și Timișul au nevoie de un lider adevărat pentru a crește PMP în Banat. Cred că de aici va crește mișcarea creștin-democrată în  toată România. Va fi nemaipomenit să avem un om de cultură aici la Timișoara”, a spus Ligia Dugulescu.

Tot pe listele pentru parlamentare ale PMP Timiș, pe o poziție fruntașă, este și Cosmin Cionca, antreprenor cu afaceri în domeniul agriculturii, revenit din Danemarca. ”M-am întors pentru că iubesc țara noastră, iubesc ceea ce fac, agricultura. Vreau să susținem producătorii de legume-fructe. Trebuie să ne implicăm. Avem multă nevoie de centre de colectare, avem nevoie de subvenții care să fie la standarde europene. Viața s-a născut la sat și continuă la oraș și tot ceea ce facem trebuie să facem spre binele cetățenilor”, a spus Cosmin Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ