Timișoara a fost un platou de filmare pentru multe realizări cineaste, inclusiv pentru o coproducție româno-italiană din 2009, „La Soluzione Migliore” (E mai bine așa). Nu a rulat niciodată în cinematografrele din oraș, dar o putem vedea acum.

Filmul a fost făcut de regizorul Luca Mazzeri și produs de Lezard Films și Petru Dorobanțu (Timișoara). El spune povestea doctorului Marco, aflat în fața unor alegeri dificile. În film apare actorul italian Enrico lo Verso, dar și bulgarul Christo Jivkov, care a murit anul trecut de cancer pulmonar, celebru pentru rolul Apostulului Ioan din filmul ”Patimile lui Hristos”. De altfel, proiecția specială a filmului e în memoria lui. Au mai jucat în film și actori români precum Dorotheea Petre Alexandru Repan sau timișoreanul Ovidiu Mihăiță.

Deoarece filmul a rulat mai mult la festivaluri de nișă, acum avem ocazia să-l vedem. Va rula la Cinema Victoria, de la ora 20. După film, va avea loc o discuție cu Ovidiu Mihăiță și echipa filmului. Biletele se găsesc la Cinema Victoria sau online.

LĂSAȚI UN MESAJ