DISTRIBUIȚI

Directorul Filarmonicii Banatul a fost evaluat de Primăria Municipiului Timișoara, insituția căreia prima i se subordonează. Ioan Gârboni nu a luat notă de trecere, iar cel mai dur l-a evaluat un consilier USR-PLUS.

Activitatea directorului Filarmonicii a fostevluată din prisma ultimulor patru ani, adică a mandatului de director începând din anul 2017. Din comisia de evaluare au făcut parte directoarea Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare Emőke Kovács, directorul Filarmonicii din Brașov, Ioan-Dragoș Dimitriu și Răzvan Stana,onsilier local, președinte al Comisiei V – pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, sănătate, protecţie socială, turism, ecologie, sport şi culte din cadrul Consiliului Local al Muncipiului Timișoara.

Stana, veterinarul care a conceput alături de colega de partid Rodica Militaru și controversatul proiect pentru interzicerea hrănirii porumbeilor, a câinilor și a pisicilor, i-a dat cele mai mici note lui Gârboni. Astfel, media finala a fost 8,7, insuficient pentru o prelungire a mandatului. Firește, directorul va merge în instanță.

Filarmonica Banatul este condusă de 15 ani de Ioan Coriolan Gârboni. Cu el în frunte, instituția nu a dus deloc lipsă de scandaluri, cu greve ale angajaților, dar și acuzații de misoginism ale femeilor din instituție. Totuși, nu au lipsit nici concertele mai multe decât inedite, precum cel de la Bega.

foro: romania-muzical.ro

LĂSAȚI UN MESAJ