Pe final de iarnă, Teatrul German de Stat a pregătit trei spectacole clasice, dar cu teme foarte actuale. Se aduc în discuție melancolia, migrația sau războiul.

În seara de Dragobete, avem povestea satirică de dragoste ”Leonce și Lena” despre povestea de dragoste dintre prințul din Popo și prințesa din Pipi. În piesa lui Georg Buchner, cei doi se îndrăgostesc fără să știe cine sunt, căci aveau o căsătorie aranjată. Ceea ce coincide cu vremurile noastre e apatia generală a  celor doi îndrăgostiți, aproape un cuplu emo. Spectacolul regizat de Niky Wolcz începe sâmbătă 24 februarie, ora 19,30.

În 27 februarie urmează spectacolul ”Tschick. De ce am furat mașina”, despre prietenia ruso-germană dintre un băiat mutat cu familia și Maik, care are părinții divorțați. Actual, în vremurile tensiunilor europene care ne amintesc de Al Doilea Război Mondial, dar și pe tema migrației. Spectacolul începe tot la 19,30.

În seara de 28 februarie se joacă ”Lysistrata 3.0”, în regia lui Niky Wolcz. Spwctacolul e despre războiul din Grecia antică, pe care femeile din polisuri încercau să-l oprească. Ora de începe e aceeași.

Toate spectacolele Teatrului German de Stat beneficiază de supratitrare în limbile română și engleză. Biletele se pot achiziționa de la agenția de bilete a teatrului (Str. Alba Iulia nr. 2) sau din rețeaua Entertix!

LĂSAȚI UN MESAJ