DISTRIBUIȚI

În ultimele zile de mandat în funcția de rector al Universității Politehnica din Timișoara, Viorel Aurel Șerban a primit titlul de Doctor Honoris Causa. Distincția a fost acordată de Universitatea Politehnica din București, în cadrul unei ceremonii desfășurate joi.

Viorel Șerban, care este profesor universitar doctor inginer, a fost recompensat cu cel mai onorant titlu academic atât pentru meritele din plan științific, cât și pentru reușitele din zona managementului academic, în cele două mandate de rector, precum și pentru stimularea colaborării între Politehnicile din Timișoara și București, semnare de acorduri internaționale cu universități și institute de cercetare, plus sprijinul acordat lumii culturale și sportive. ”Pentru întreaga activitate științifică, didactică, managerială și de colaborare cu universitatea noastră, pentru rezultatele remarcabile prin care care s-a concretizat această activitate, Senatul Universității Politehnica din București a hotărât acordarea celui mai înalt titlu academic, Doctor Honoris Causa, domnului Profesor Viorel-Aurel Șerban”, se arată în motivarea acordării titlului

Originar din Chișineu Criș, Viorel Șerban a absolvit în 1978 Facultatea Mecanică a Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara. Din 1992, este doctor inginer, iar din 2007 a condus doctorate în domeniul Ingineriei materialelor, iar până acum, a coordonat 20 de studenți la ciclul doctoral. Rectorul UPT a abordat în special ingineria materialelor metalice și a aliajelor. A scris peste 250 de lucrări științifice, are nouă invenții și a participat la 66 de contracte de cercetare, și a fost implicat în organizarea de conferințe și work-shop-uri naționale și internaționale. Din 2012, este rector al UPT, iar acum își duce la bun sfârșit al doilea mandat. A pus bazele Alianței Române a Universităților Tehnice din România (ARUT). Din 2016 este președinte al asociației și în prezent.

Viorel Șerban va preda din martie ”ștafeta” lui Florin Drăgan, ales noul rector. După două mandate, Șerban nu mai avea dreptul la încă unul. De altfel, în martie, actualul rector se va și pensiona. Neoficial, Șerban va deveni președinte al clubului de fotbal ASU Poli, o informație ce pare tot mai certă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ