CSM Lugoj a cedat la scorul de 3-1 în meciul decisiv de la Târgoviște, ultimul al semifinalei, iar astfel, miza bănățencelor mai rămâne medalia de bronz. Anterior, Lugojul câștigase în Dâmbovița, dar elevele lui Giovanni Caprara s-au impus în Banat.

Meciul s-a jucat fără a schimba terenurile, deoarece parchetul era foarte denivelat în sală, iar gazdele au rămas tot meciul în acea parte de teren. CSM Lugoj a început mai bine, dar de la 5-7, gazdele au făcut cinci puncte consecutive cu atacurile din zona fileului și au luat ulterior primul set cu 25-17. Lugojencele au preluat conducerea și în prima parte a celui de-al doilea set, însă din nou, dâmbovițencele  au revenit de la 10-13 la 16-13. A fost apoi rândul echipei din Banat să revină de la 20-15 la 20-21, însă până la urmă tot gazdele au terminat cu 25-23 setul.

Timișencele au reușit să echilibreze bine meciul în al treilea set, dominat desutl de clar. Târgoviștea s-a putut apropia doar la un punct la mijloc de set, pentru un 25-16 care a reaprins puțin speranțele oaspetelor. Doar pentru puțin timp, căci gazdele au dominat clar următorul set, terminat cu 25-15, la capătul a 99 de minute de joc efectiv. Mira Todorova și Ana Bjelica au dat câte 15 puncte pentru gazde. Cea mai bună realizatoare a oaspetelor a fost Yelizaveta Ruban, cu 16 puncte.

Târgoviște va juca finala cu Blajul, în timp ce CSM Lugoj are de jucat cu Rapid pentru locul 3. Primele meciuri vor fi în Banat, sâmbăta și duminica duminica viitoare. Se joacă pe sistemul cea mai bună echipă din cinci meciuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ