Mâine, Filarmonica Banatul își încheie stagiunea și, pentru ultimul concert al verii, s-a ales o compoziției cu totul specială. Publicul va putea asculta Simfonia nr. 2 în do minor – „Învierea” de Gustav Mahler, cu invitați de seamă pe scena Sălii Capitol.

Lucrarea a fost compusă de Mahler între 1888-1894 și interpretată prima dată în 1895. este cea mai celebră creație a sa, după Simofonia nr. 8. Compoziția e mai celebră de când cu filmul Masetro, din 2023, povestea autobiografică a dirijorului Leonard Bernstein, interpretat de Bradley Cooper. Bernstein a imprimat un sitl propriu de a dirija Simfonia nr. 2, una cu mai multe particularități, între care și o pauză de 5 minute concepută de Mahler între finalul primei părți și startul celei de-a doua.

Pe scena Filarmonicii Banatul vor fi 170 de artiști din Orchestra simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara. Soliste vor fi germanele Katerin von Bennigsen, soprană, și Lauren Decker, mezzosoprană. Dirijoor va fi Stefain geiger, tot din Germania. Iosif Todea va dirija corul. Concertul începe la ora tradițională, 19.

Biletele se găsesc pe site, la casierei și pe myticket.ro. Ele costă 60 de lei la Loja Centrală, 50 la loga de la parter, sau 40 de lei în sală. Un pensionar plătește20 de lei pe bilet, iar un elev sau student, 10 lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ