DISTRIBUIȚI

Pugilistul Flavius Biea a câștigat prima sa centură în boxul profesionist, WBA Continental la categoria semimijlocie, după ce l-a învins pe ungurul Laszlo Toth. Lupta a fost main-eventul galei Noaptea Spartanilor – Confruntarea de pe Bega, în care boxerii români au câștigat toate cele cinci meciuri.

Gala a fost deschisă de lupta la categoria semimijlocie dintre Daniel Buciuc și ungurul Ferenc Katona. Românul a câștigat la puncte, după runde. A urmat tot un meci de patru runde la aceeași categorie între Eronim Arădoaie și georgianul Nika Nalikashvili, câștigat tot la puncte de român. La categoria ușoară-grea s-a terminat în runda a treia, deși a avut șase programate. Cezar Juratoni și-a învins oponentul georgian, pe Paata Aduashvili, prin KO Tehnic. Același lucru s-a petrecut și la categoria grea, în a patra rundă din cele zece programate. De data aceasta, Bogdan Dinu l-a făcut KO pe georgianul Irakli Gvenetadze.

Dinu a spus că a fost mai greu decât se aștepta. ”A fost un meci cu un adversar destul de dificil, mult mai dificil decât mă așteptam. E campionul Georgiei câțiva ani la rând, și asta s-a și văzut. E și incomod, deoarece era un stângaci, iar stângacii în box ne încurcă foarte mult. Am încercat însă să-i administrez câteva lovituri dure și le-a simțit până la urmă. Au fost patru reprize bune, în care am putut să mă desfășor. A fost o plăcere că am boxat la Timișoara, sper să mă pot întoarce și să boxez pentru o centură. Cât de curând va veni un meci de titlu, pe care îl aștept cu mare nerăbdare. La sfârșitul meciului sau începutul anului viitor”, a declarat pugilistul.

A urmat meciul de 12 reprize dintre Biea și Laszlo Toth. În cele din urmă, toți cei trei arbitrii au dat decizia în unanimitate pentru român, la 117-111 (învingător la puncte).
”I-am promis fiului meu, e noua lui jucărie. Nu a fost ușor deloc, am avut un meci pentru 12 reprize. Știu că a fost un adversar tare, știam că nu va cădea foarte ușor. De aceea, mi-am dozat efortul și nu am forțat primele reprize, ca să le pot duce pe cele 12 constant. Cred că repriza a șasea a fost cel mai greu moment, acolo nu m-am simțit confortabil. Eu neavând 12 reprize până acum, doar la sparringuri, s-a simțit. Am făcut acest meci și am simțit o oboseală. De acum încolo mă voi antrena mult mai mult ca să pot pune adversarii și la podea. Acum sunt clasat între primii în lume și voi avea șansa să boxez la un nivel mult mai mare. Va fi sigur un nou meci în următoarele trei luni de zile și la sfârșitul anului, vom putea umple Sala Olimpia mult mai mult ca la Timișoara”, a declarat Flavius biea.

Lucian Bute a fost și el prezent, la fel ca Ilie Năstase. Pugilistul român a luat deocamdată o pauză, cu nașterea fetiței, și nu știe dacă va mai urca în ring. ”Mă bucur că am putut să fiu prezent la acest eveniment. O gală extraordinară, reușită din punctul meu de vedere, meciuri foarte spectaculoase. Îi felicit pe toți participanții la acest eveniment. Un show reușit, atât Bogdan Dinu, cât și Flavius Biea au făcut meciuri spectaculoase. Flavius a avut un meci cu un adversar foarte, foarte bun. Îl felicit pentru această centură. E un început către titlul mondial. Mai are foarte mult de muncă. Sper în viitorul apropiat să se bată pentru o centură mult mai importantă. Mai are mult de lucru, dar a arătat că este pregătit pentru 12 reprize, are inimă mare, ambiție. A avut un adversar de calitate în față în această seară. Dar a demonstrat că are potențial, a lucrat foarte mult cu antrenorii, cu echipa lui”, a declarat Bute.

Prezent a fost și reșițeanul Francisc Vaștag, considerat de mulți specialiști cel mai bun boxer român. ”A fost un eveniment deosebit, mă bucur pentru organizatori că s-au gândit și la cei ”bătrâni”, că nu au uitat de câțiva sportivi care am făcut performanță cu mulți ani în urmă. Mă bucur pentru Flavius Biea, în special, dar și pentru ceilalți băieți. Mă bucur că a mers totul bine. Dacă se vor găsi oameni care să investească în boxul profesionist din România, la un moment dat va fi un spectacol și vor câștiga sportivii noștri. Să fiu cinstit, să gândeam că Flavius nu a boxat 12 reprize și va acuza mai mult oboseala. Dar a avut o ambiție extraordinară, și-a dozat bine efortul. A câștigat detașat, un meci frumos. Vreau să-l felicit, pentru că a pregătit lupta extraordinar de bine, mai ales tactic. În fiecare repriză, finalul i-a aparținut. Asta contează foarte mult în boxul profesionist. Să sperăm că va boxa cât mai repede la centura mondială. Vremea trece și nu iartă pe nimeni. Dacă s-ar putea și la Timișoara, cu atât mai bine”, a punctat Vaștag.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ