Flavius Biea va urca din nou în ring în 27 aprilie, chiar înainte de Florii. Adversarul s-a schimbat, astfel că arădeanul stabilit la Timișoara nu se va mai bate cu Placido Ramirez, ci cu Darleys Perez, și la bătaie se va pune o singură centură. 

Biea va lupta tot la categoria Mijlocie și s-a apucat deja de slăbit. Pugilistul ajuns la 34 de ani se va bate, până la urmă, cu columbianul de 40 de ani Darleys Perez, un boxer cu un bilanț de 34 de victorii la profesioniști, două remize și șapte înfrângeri. În primă fază, adversarul dorit a fost Placido Ramirez, tot columbian, de 30 de ani, cu un bilanț de 25 de victorii la profesioniști și patru înfrângeri. ”Sunt foarte bine pregătit. Pregătire merge cum trebuie. De 2 luni mă pregătesc cu Andrei Cherecheș, vreau să văd Sala Olimpia plină și să strige «Luptă Biea pentru România». Nu știu dacă acest adversar e mai bun ca primul. Dar eu vreau să fiu pregătit 100% și să mă adaptez la orice adversar, să dau ce pot”, a declarat Flavius Biea. Lupta cu Perez va fi de zece reprize.

Schimbarea de adversar s-a făcut deoarece la gala de la Timișoara, Biea pune la bătaie doar centura WBA Continental, nu și cea IBA World. ”Flavius va face spectacol, așa cum v-a obișnuit. Am schimbat adversarul cu trei săptămâni înainte deoarece în curând va fi o nouă luptă, într-un eveniment făcut de o promoție a Anei Maria Prodan, iar în cadrul acelui eveniment va avea ocazia să-și apere titlu IBA World. Este un adversar mai accesibil, dar nu ușor. A fost deja campion mondial WBA”, a precizat Roxana Biea, managera Biea Promotion. Sportivul a recunoscut că boxa prea rar în ultimii ani. ”Greșeala mea ca sportiv a fost că după ce boxam, câteva luni nu mă mai antrenam. A avut grijă soția să mă țină în priză”, a mai spus pugilistul.

Antrenorul lui Biea, Andrei Cherecheș, promite o gală cu un box spectaculos, pentru că au schimbat abordarea. ”Cred că Flavius e foarte mulțumit de pregătire. Mai ales că am schimbat abordarea față de ce am făcut în toți acești patru ani de când lucrez cu el. Am văzut care au fost lucrurile care nu au mers. Am a o altă abordare pentru acest meci. Veți vedea spectacol”, a explicat antrenorul Andrei Cherecheș.

În gala din 17 aprilie vor mai boxa Cristian Ciocan, Mihai Nistor, Claudiu Ienci, Daniel Muțiu, Ciprian Sofian, Daniel Bădulescu și Florian Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ