Flavius Biea revine într-o gală la Timișoara, în 27 aprilie. Lupta cu adversarul încă nestabilit va fi cu centura IBA World pusă la bătaie, așadar, va fi un meci pe cinste.

Anul trecut, la 5 mai, Biea a câștigat centura la  categoria de greutate Middleweight (72,574 kg), și în termen de un an, trebuia să provoace un adversa să lupte. Anul trecut, adversarul a fost Juan Jose Velasco, învins în 12 runde cu o decizie la pucte la limită. Primul arbitru a dat 115-112 pentru Velasco, iar al doilea 115-112 pentru Biea, iar al treilea arbitru a dat 116-112 pentru român. Anul acesta va fi pusă centura la bătaie într-o gală organizată la Sala ”Constantin Jude” și, bineînțeles, se va lupta tot 12 runde, dacă nu cumva unul dintre combatanți este făcut KO. Adversarul urmează să fie anunțat, dar, cel mai probail, va fi din America de Sud, potrivit organizatorilor.

Biea nu a mai boxat de doi ani aproape acasă. Sportivul ajuns acum la 34 de ani s-a luptat în mai 2022 cu Ruben Ricardo Villalba pentru centura IBA Intercontinental la categoria Super Welther. Românul născut la Arad și stabilit la Timișoara a câștigat tot la puncte. Acum, pentru gala din 27 aprilie, s-au mai stabilit două meciuri. Într-unul va boxa Mihai Nistor, pugilist de 33 de ani, și Claudiu Ienci, de 21 de ani, care a debutat în boxul profesionist în gala din mai 2022, organizată de Biea. Cei doi nu au adversari încă stabiliț, la fel ca Biea.

Biea a mai luptat în decembrie, la Bogota, cu David Benitez, pe care l-a învins prin KO. Meciul nu apare însă pe siteul de profil boxrec. Cu această luptă, Biea are 25 de meciuri la profesioniști, cu o singură înfrângere. Pentru centura IBA World s-au bătut, de-a lungul vremii, nume celebre precum Floyd Mayweather, Oscar De la Hoya, Roberto Duran, Roy Jones Jr sau Arturo Gatti. Centuri mondiale au mai câștigat de-a lungul timpului doar alți patru boxeri români: Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ