DISTRIBUIȚI

Premirul Florin Cîțu a fost astăzi în vizită la Timișoara, în special în context electoral, al alegerilor din toamnă din PNL. Cel care visează să fie președintele partidului a abordat și problema Colterm și a spus, cu Alin Nica alături, că autoritățile din Timișoara au cerut ajutor prea târziu și că alte orașe au fost în stare să-și ia singure certificatele verzi!

Spre „rușinea” lui Fritz, premierul a spus că cei din Constanța au putut să-și ia singuri certificatele de mediu. Cîțu a precizat ceea ce Fritz s-a tot ferit să spună, că au cerut ajutorul în apropierea datei de 30 aprilie! ”Primăria Timișoara este una dintre cele mai bine finanțate din România. Primește lunar vreo 45 de milioane de lei. Când m-am uitat ultima dată erau în cont 18 milioane. A fost o cerere care a venit prea târziu, m-aș întreba de ce. Acest certificate verzi se cumpără din timp, cererea a venit în momentul în care s eemitea acea amendă. Poate e un moment bun de reformă, să vedem cum s-au cheltuit banii în prima parte a anului, de ce nu s-au plătit certificatele verzi. În România mai sunt orașe, cum e Constanța, care și-a plătit certificatele din proprii bani”, a spus Cîțu.

Liberalul a fost întrebat și de problema migranților și a precizat că nu trebuie privit acest aspect doar ca o problemă a Timișoarei. ”Toate resursele forțe de ordine, MAI, poliția de frontieră, sunt translocate. Nu ni s-a cerut mai mult. Dacă este nevoie, suntem gata să alocăm resurse. În acest moment nu am avut din partea domnului primar nicio cerere. Dar știu că toate ofertele au fost alocate. Nu este vorba numa de Timișoara, este vorba de imaginea României în lume, de drepturile și de sigurnața tuturor românilor”, a mai precizat Cîțu.

Altfel, premierul a spus, că promisiune și electorală, că are gânduri să asigure resurse din banii de la Guvern pentru renovarea drumurilor județene și comunale, investiție care nu se poate face prin fonduri europene. Alin Nica spune că filiala Timiș încă nu s-a decis cu cine va vota la alegerile din 25 septembrie. ”Noi nu ne pripim, nu ne hazardăm. Suntem gazde bune pentru toți candidații, pot să mai apară până în 25 septembrie. Dar vom lua o decizie și ne-o vom asuma. Până în momentul de față nu am discutat această chestiune în forurile statutare”, a punctat Nica.

Florin Cîțu a vizitat Aeroportul Timișoara, dar a avut și o vizită la Universitatea Politehnica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ