USR a avut în weekend un eveniment electoral intern. Nimic ciudat, având în vedere că anul viitor sunt alegeri, dar rectorul Politehnicii, Florin Dragan, a jucat dn nou un rol central, la fel ca la un alt eveniment politic din luna octombrie anul trecut, în care Dominic Fritz și-a anunțat intenția de a candida pentru încă un mandat în fruntea Timișoarei.

Evenimentul s-a numit Academia Politică. „Weekendul trecut, 100 de membri USR Timiș au participat la Academia Politică cu un singur scop: să schimbe felul în care se face politică. În cadrul evenimentului, au avut loc dezbateri și ateliere concentrate pe profesionalizarea membrilor în administrație și politică. USR Timiș își propune să promoveze în politica locală și cea națională oameni pregătiți. Academia Politică a USR Timiș este la a treia ediție și a fost realizată împreună cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertare (n.r Libertatea, corect)”, se arată într-un comunicat al USR Timiș.

A existat și un punct culminant. ”Punctul culminant al Academiei a fost dialogul dintre primarul Timișoarei Dominic Fritz, președintele USR Timiș, și rectorul Universității Politehnice din Timișoara, Florin Drăgan. Tema: „Cine salvează România, politicienii sau tehnocrații?” Răspunsul a fost unanim: doar împreună, politicienii și tehnocrații, putem construi o România mai bună”, se mai arată în comunicat.

În octombrie, Fritz a dialogat pe scenă la o sală de conferințe de la mall cu  rectorul UPT, Florin Drăgan, mediatorul cultural Mihaela Tilincă, Daniel Tellman, președintele Ordinului Arhitecților Timiș, și Călin Costinaș, directorul adjunct Profi. iată, Drăgan e air lângă Fritz. Teoretic, din postura de tehnocrat. Însă grupul tehnocraților pare mereu restrâns și mereu cu aceleșai figuri.

Mai e de subliniat că UPT „ridică” de 13 ani o sală. La un moment dat, în perspectiva Europeanului de baschet feminin din 2015, primăria se asociase, cu 50% din contribuție. Interesant e că admnistrația Fritz a ieșit din asociere pentru un bun extrem de important pentru oraș, o sală de 3000 de locuri pentru sport și care ar fi putut găzdui în acest an, să zicem, poate ș un concert Andre Rieu.

Iată că pentru a termina proiecte, Fritz și Drăgan nu sunt așa de apropiați pe cât devin, brusc, pe scena electorală useristă. Sala zace și acum cu intrarea neterminată, probabil cu pereții plini de igrasie. Iar la congresele politice, avme aplauze.

LĂSAȚI UN MESAJ