DISTRIBUIȚI

Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală împotriva polițistului Aurelian Gîrd, acuzat de trafic de influență în formă continuă. Instituția a menționat că în dosar sunt implicați și doi parlamentari, iar Forța Dreptei Timiș, cere divulgarea numelor.

Polițistul Gîrd Aurelian este acuzat că a cerut mită, în cuantum de 13.000, care ulterior, ar fi trebuit să ajungă la un judecător din București. Conform rechizitoriului, persoana căreia i s-au cerut bani este martor în dosar, iar faptele au fost anterioare datei de 9 august 2021. Partidul condus de Claudiu Chira, și el parlamentar, cere divulgarea numele celor doi. ”Partidul Forța Dreptei Timiș solicită Direcției Naționale Anticorupție să publice numele parlamentarilor implicați în cazul de la Giroc”, spune Claudiu Chira.

Putem deduce, astfel, că sigur Claudiu Chira nu ar fi cel implicat. Forța Dreptei cere să se spună public numele celor implicați. ”Partidul Forța Dreptei Timiș recunoaște prezumția de nevinovăție și înțelege faptul că urmărirea penală este secretă, însă, în acest caz, este absolut necesar ca DNA să facă lumină cu privire la persoanele implicate și să prezinte calitatea lor în dosar, deoarece este inacceptabilă suspiciunea care planează la ora actuală asupra tuturor parlamentarilor de Timiș”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ