DISTRIBUIȚI

Echipa de fotbal feminin Fortuna Becicherecu Mic va juca, din viitorul sezon, cu numele de Politehnica Timișoara, fără ca cele două cluburi să fuzioneze. După ce s-a renunțat și la patru jucătoare, clubul l-a adus pe Mirel Albon ca antrenor, iar tehnicianul, care va fi manager general, țintește titlul și Liga Campionilor.

Clubul a anunțat recent despărțirea de staff-ul tehnic, adică de Florin Pădurean și Andra Vela, Apoi, s-au anunțat plecările jucătoarelor Laura Rus, Cosmina Dușa, Nadejada Colesnicenco și Claudia Bistrian. Prima venire e cea a antrenorului Mirel Albon, fostul selecționer al naționalei feminine. ”Potențialul pe care îl are Timișoara în momentul actual, modul în care au pus problema acești oameni, să construim un viitor frumos împreună, m-a făcut să fiu adeptul acestui proiect. Mă voi implica 100% și îmi voi pune toate cunoștințele la bătaie. Sunt foarte motivat, după 6 luni de pauză, să muncesc din nou și să dezvolt fotbalul feminin din România și Timișoara. Abia aștept momentul când va cânta imnul de campioane aici. Vrem să construtim un club frumos, vrem să avmem alături de noi galeria, care a promis că ne va susține. Ne dorim să construim și o academie de fete. Poli Timișoara se va lupta pentru Champions League, vrem să jucăm în grupe. Ca să realizezi, mai întâi trebuie să visezi, iar apoi, să muncești, ca să obții”, a declarat Albon.

Echipa Fortunei Becicherecu Mic era finanțată din fonduri private, între care și firma edilului Raymond Rusu. Totuși, faptul că se juca într-un sat a pus frână de multe ori echipei, care a terminat anul acesta pe locul 4. E posibil ca o vreme, echipa să mai joace la Becicherec. Altfle, mutarea pe Stadionul Știința pare sigură. ”Încă ne gândim să jucăm un meci aici, unul la Becicherecu Mic, deoarece majoritatea suporterilor noștri sunt din Becicherec. Acolo oamenii trăiesc pentru echipa asta.  Foarte puține comune au o echipă de prima ligă. Fetele vor sta la cămin, grupat, să ia masa îmrepună. Până acum, stăteau la diverse case din Becicherec. Nici nu eram așa de bine văzuți, pentru că eram din Becicherec. Am văzut cum eram tratați de arbitri, dar și când discutam cu sponsorii”, a precizat Raymond Rusu, spor privat și primar al Becicherecului Mic.

Sediul social al clubului va rămâne, deocamdată, la Becicherec, dar se vor prelua numele și culorile.”Universitatea Politehnica vrea să-și dezvolte și pe această direcție mișcarea sportivă. Cred că sunt șanse mari ca prima mare eprformanță a Politehnicii să o realizăm cu fotbalul feminin. Am semnat un protocol între Fortuna Becicherecu Mic, ASU Politehnica și Universitatea Politehnica, pentru că universitatea este cea care deține marca. Nu vă ascund că noi am dorit o fuziune prin absorbiție. Dar FRF nu acceptă desființarea pentru că vrea să aibă cât mai multe cluburi funcționale”, a declarat președintele ASU Poli, Viorel Șerban.

Deocamdată, nu s-a luat o decizie în privința echipa din Liga 2 de fotbal feminin a celor de la ASU Poli, dacă va continua sau se va renunța la ea. În ceea ce privește transferurile, Mirel Albon va avea mînă liberă, inclusiv pentru colaboratorii din staff. Aceștia vor fi însă din Timiș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ