DISTRIBUIȚI

Spre deosebire de echipa de băieți, fotbalistele de la Poli Timișoara au câștigat cu 2-1 meciul cu Heniu Prundu Bârgului, echipă aflată încă în calcule pentru a lua și titlul național. A fost un meci tensionat, iar ambii antrenori ai alb-violetelor au văzut cartonașul roșu.

Poli a marcat ambele goluri în prima repriză. Primul a venit în minutul 15. Melisa Șodinca a marcat după o centrare. După șapte minute, Bianca Ienovan a marcat pentru 2-0. Jocul a devenit tot mai tensionat, iar în minutul 33, secundul Cristian Lazăr a fost eliminat cu cartonaș roșu. În minutul 82, au reușit să marcheze li bistrițencele. Alexandru Hornea a marcat, iar tensiunea a continuat să crească. Mirel Albon s-a văzut și el eliminat după ce a luat al doilea cartonaș galben.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 7. Florentina Ancăș, 4. Cristina Codrescu, 15. Denisa Hațegan, 5. Teodora Meluță (22. Nicol Dincă-Vuia 74′), 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja, 8. Clara Roșu, 16. Bianca Ienovan, 14. Anda Jivan (11. Larisa Grigore 74′), 23. Melisa Șodinca

Heniu Prundu Bârgăului: 31. Margarita Panova, 33. Natiia Pantsulaia (29. Denysa Pînzariu 46′), 18. Veronika Andrukhiv (16. Larisa Sîrbovan 63′), 10. Andreea Laiu, 2. Andreea Corduneanu, 80. Mihaela Merlan (11. Alexandra Hornea 46′), 24. Crina Rida (23. Mirabela Ristache 46′), 7. Lenuța Ștef, 5. Edvina Ciontoș, 17. Nicoleta Deca, 21. Beata Ambrus

Antrenorul a apreciat că Poli a meritat victoria. „Este o victorie muncită, nu poți câștiga puncte cu Heniu sau cu Clujul, dacă nu muncești. Sunt echipe bune, echipe cu mare experiență, cu jucătoare care au jucat în campionate puternice, care știu ce să facă în anumite situații de joc, însă în meciul cu Heniu, Poli a fost echipa mai bună. În prima repriză am controlat jocul, am marcat de două ori și am mai avut câteva situații foarte bune de a marca. Repriza a doua am început-o mai moale, am avut și câteva jucătoare accidentate, am fost obligat să fac și schimbări în funcție de acestea, nu au fost schimbări tactice. Dar mă bucură faptul că jucătoarele cresc în experiență, cresc în știința jocului și am știut să gestionăm momentele grele, am știut să suferim în anumite momente, să fragmentăm jocul și am încercat să le prindem pe contraatac, am și avut o mare ocazie prin Bianca Ienovan plus alte oportunități”, a spus Mirel Albon.

Poli e în continuare pe locul 3, dar CSM Alexanadria e la 2 puncte. În ultima rundă, timișorencele joacă pe terenul campioanei en-titre, Olimia Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ