CSC Dumbrăvița a pierdut la scorul de 2-0 primul meci oficial din 2024, cu Unirea Slobozia. Alb-verzii nu au arătat foarte grozav, la fel ca în amicale, iar Cătălin Trifon a făcut din nou gafe care par săi fie tot mai caracteristice în acest sezon. Jocul s-a terminat a spital pentru Ouadie Salhi, iar Cosmin Stan s-a declarat mulțumit.

Partida a început prost pentru dumbrăvițeni. Din minutul 11, Slobozia a avut 0-1, după un gol marcat cu capul de Coadă, însă în mare parte, prin meritele execuției din lovitură liberă a lui Purece, la o fază la care Trifon putea face mai multe. De aici, Slobozia a controlat zeci de minute posesia și a avut o dublă ocazie la o fază la care Vlăssceanu a tras prima dată din unghi închis, Trifon a respins, iar mjngea a ajuns la Dorobanțu, care a tras peste buturi. Din minutul 39, s-a trezit și Dumbrăvița și  avut o serie de ocazii ratate până la pauză. Ekmekci nu l-a putut învinge pe Rusu, iar Olriu și Morriu au avut reluări la care nu au prins speațiul porții, și astfel, s-a intrat cu avantaj al Sloboziei la pauză.

Cosmin Stan nu a fpcut nici măcar vreo modificare la pauză, deși în alte partide a făcut și câte trei înlocuiri în acest moment al jocului. Altfel, oaspeții nu au mai avut ocazii importante. În minutul 67, Ekmekci a trimis în bară, din lovitură liberă. Peste două minute, Ristin a reluat peste, la o fază la care era nemarcat, iar apoi a fost rândul lui Sofran să rateze.  Ratările s-au răzbunat pe deplin, căci în minutul 73, Vlăsceanu a scăpat printre apărători, iar Trifon ia ieșit aiurea în față. Nu doar că nu l-a blocat, dar jucătorul a reușit să și înscrie. Pe final, la scurt timp după ce Stan a epuizat schimbările, Salhi a fost lovit de Afalna. Din cauza ciocnirii, marocanul a rămas inert și a fost nevoie de salvare. Ulterior, fotbalistul și-a revenit.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Rz. Morariu (Andr. Răuță 81′), Scutaru (B. Nortey 76′), Zurbagiu (cpt.), Ghinescu (Gladun 60′) – Ristin, Salhi, Andr. Olaru (Paulevici 60′) – Sofran, Martinov (Gavra 60′), Ekmekci

Unirea Slobozia: D. Rusu – Ibrian, Andreș, Pospielov, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă (Gab. Lazăr 82′), Ekollo – Dorobanțu (Dr. Lazăr 71′), Purece (Șt. Pacionel 71′), Vlăsceanu – Dimitrov (Afalna 58′)

Probabil pentru a brava și a ascunde neajunsurile echipei, Cosmin Stan a declarat că-și felicită echipa la înfrângere. ”Vreau să încep prin a-mi feliciat jucătorii pentru jocul bun făcut astăzi. De departe cel mai bun joc al nostru, în perioada aceasta de șase săptămâni. De când am început pregătirile. Un joc cu foarte mult ghinion, din păcate. Consider că n-am fost inferior cu nimic adversarului nostru, care probabil are prima șansă în momemntul de față, de a promova. Chiar dacă mai este încă mult de jucat, și din play-off. Clasamentul vorbește pentru ei, sunt prima echipă care au drept de promovare, o echipă foarte solidă, o echipă matură, cu jucători cu maturitate. Dar o echipă cu noroc astăzi! Consider că au câștigat nemeritat, la cum s-au desfășurat meciul. Noi am pregătit meciul pentru 0-0, pentru un rezultat de egalitate, pentru că știam că e o echipă care primește foarte greu gol,  care închide foarte bine, care nu se descoperă. Și atunci am încercat să-i atragem în cursă. Să vină ei peste noi și noi să-i prindem pe contraatac. Nu ne-au ieșit lucruri acestea prea bine în prima repriză și datorită faptului că am luat un gol foarte ușor. Apoi am schimbat strategia, am încercat să împingem jocul cât mai sus. Cred că am reușit foarte bine lucrul acesta. În finalul primei reprize am avut douătrei ocazii foarte mari și în a doua repriză am avut niște occazii și mai mari. Inclusiv bara lui Ahmet. Parcă mingea nu voia nicicum să intre în poartă și ei au dat încă un gol din nimic. Aia nici măcar nu a fost o ocazie de gol, a fost un cadou. Dar la felul cum am arătat astăzi sunt mulțumit. Jucătorii au jucat exact ceea ce le-am cerut din punct de vedere mental. Fiecare dintre ei a încercat să se autodepășească, să joace la un nivel pshic foarte bun”, a precizat Stan.

Adrian Mihalcea a admis că echipa sa nu a fost cu mult superioară ca joc. ”O victorie importantă pentru noi. Practic, cu această victorie suntem și matematic în play-off-ul ligii 2. Un meci greu. Mă așteptam să fie un meci de genul aceasta, cu toate că n-am avut mari informații, doar cele legate de ultimele meciuri susținute de echipa-gazdă. M-au și surprins cu schimbarea echipei de start. Cinci jucători care în ultimele două-trei meciuri au jucat, și credeam că vor juca și în meciul de astăzi, au rămas pe bancă. Un meci de luptă. Am avut momente când am suferit, dar știm să duferim. Am dat iarăși gol din fază fixă. Pentru noi e deja al zecelea gol din fază fixă, iar lucrul acesta mă bucură. Și mergem încrezători pentru următoarele meciuri. N-am practicat un joc frumos, dar am avut neovie de pragmastism. Scopul nostru era să nu pierdem în acest meci”, a declarat antrenorul Unirii, echipă matematic calificată în play-off.

Dumbrăvița va juca din noi sâmbăta viitoare la 11, la Ceahlăul Piatra-Neamț.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ