Timișoara a bifat cu succes o nouă premieră pentru România: primul monopost de Formula E a ”rulat” în capitala Banatului, la un drive-show organizat sâmbătă după-amiaza. ”Drive to Win” a făcut parte din suita de evenimente de deschidere a noului an universitar la Politehnică, iar Mahindra Racing a venit cu pilotul Nick Heidfeld, fost concurent inclusiv în Formula 1. Pentru două ore, zona bulevardului Vasile Pârvan a fost împânzită de timișoreni, bucuroși că un eveniment aparte mai sparge monotonia din urbea care anul viitor va fi Capitala Europeană a Culturii.

Unul dintre aspectele importante este că evenimentul Drive to Win a adus pentru prima dată în România un monopost de Formula E, întrecere dedicată vehiculelor care rulează pe bază de curent. Cursele de Formula E au loc doar în orașe și, firește, deocamdată România nu visează la asa ceva, dar nu nici nu suntem atât de departe de acest fenomen pe cât am putea crede. O parte dintre componentele unui astfel de monopost se fabrică la Timișoara, la ZF, una dintre fabricile germane de succes din regiune. Astfel s-a și ajuns la acest eveniment inedit pentru deschiderea anului universitar.

Tot drive-showul a fost prezentat de cunoscutul Dani Oțil, reșițean ajuns vedetă TV, el însuși un mare împătimit al raliurilor. Oțil a prezentat tot showul, organizat sâmbătă după-amiaza pe bulevardul Vasile Pârvan, unde circulația a fost închisă timp de două ore. Mii de timișoreni au venit pe artera paralelă cu canalul Bega, pentru a asista la showul de drifturi. Și au avut ce vedea, căci Nick Heidfeld, cunoscut pilot german de curse, a lăsat multe urme cu cauciucurile pe asfalt, după drifturi destul de spectaculoase, pe cât a permis lățimea bulevardului.

Strada a fost închisă de la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazu și până la Pasajul Michelangelo . Startul s-a dat din fața Bibliotecii UPT. Lumea a fost foarte entuziasmată să vadă inclusiv cum s-a pregătit pilotul Nick Heidfeld pentru cursă, cu așezarea în monopost și toți pașii. Pilotul a făcut trei serii de drifturi, iar între ele, s-a fotografiat cu cei prezenți, între care foarte mulți copii, și a dat numeroase autografe.

Născut în 1977, Nick Heidfeld a începtu cursele de la 11 ani. A concurat mulți ani în formula 1, pentru echipe precum Williams BMW sau Renault, dar niciodată nu a câștigat vreun gand-prix. A fost însă de 13 ori pe podium, fiind l un moment dat pilotul cu record de prezențe pe locurile 2 și 3, dar fără locul 1. Heidefeld a trecut apoi la FIA World Endurance Championship și la Formula E. În prezent, e consilier special, dar și pilot oficial de teste și de rezervă pentru Mahindra Racing, echipă britanică ce concurează cu o licență indiană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ