DISTRIBUIȚI

Vara bate la ușă, iar acest ultim sfârșit de primăvară calendaristică este unul special, deoarece precede 1 Iunie, care este marți, iar multă lumea și-a luat luni, 31 mai, liber. O alternativă bună pentru o familie o reprezintă Domeniile Herneacova, unde pe lângă plimbări și mâncare savuroasă, bănățenii și nu numai se pot distra și la echitație sau plimbările cu tiroliana.

După pitorescile coline pline cu viță-de-vie ale Recașului, într-o zonă cu mai puține localități din Timiș, Domeniile Herneacova reprezintă o oază de liniște și totodatî, de distracție, cu cel mai mare parc de aventuă din județul Timiș. Distanța rutieră fațăd e Timișoara este de 31 de km, și se merge pe drumul național ce duce spre Lugoj, prin Remetea Mare și Izvin. Din Recaș, se merge spre Herneacova, după renumita cramă. La Domenii există și un mare lac artificial, dar și un parc superb, ideal pentru o zi liberă petrecută de o familie tânără. Deși locația de petrecere a timpului liber este amenajată relativ nou, Herneacova, sat aparținător de orașul Recaș, la fel ca și satele Izvin, Nadăș, Stanciova și Petrovaselo, are o atestare documentară din secolul XIV!

De altfel, față de tot ceea ce s-a amenajat în ultimii ani, la Domeniile Herneacova există și rămășițele unui conac vechi de peste un secol și al unei crame. Din păcate, conacul are afectată structura de rezistență și nu mai poate fi reabilitat. Vizitatorii pot veni pur și simplu fie și doar să se plimbe și să servească o masă în natură. O variantă este chiar restaurantul Casa Herneacova, unde se pot servi atât preparate tradiționale, dar și preparate culinare internaționale, precum vrăbioara de vită Black Angus. La locația s-a deschis și un restaurant Le Monelline, cu specific italian. Aici, vizitatorii pot servi paste, pizza, salate, dar și deserturi deosebite, precum tiramisu, panna cotta, înghețată savuroasă de casă sau prosciutto melone.

De asemene,a există și o tonetă a celor de la Clătite pe roți, pentru amatorii unui desert rapid. La Herneacova există și un restaurant cu autoservire, dar și grill, unde se pot servi de la mici până la purceluși de lapte, fie la mesele de lângă grătar, fie la măsuțe de lemn, situate la marginea pădurii. Pentru amatorii de natură, pădurea este un loc perfect de relaxare. Există trasee și pentru plimbări clasice, dar și pentru mountain bike sau XCO (mountain bike cross country olimpic), ramură a ciclismului pentru care la fața locului s-au și organizat competiții. Nu în ultimul rând, există patru trasee de tiroliană, unul pentru cei sub 10 ani, și alte trei pentru cei care au depășit această vârstă, pe nivele de dificultate.

Poate cel mai mare punct de atracție, pe lângă tiroliene, îl reprezintă centrul de echitație de la Herneacova, unde se fac și cursuri. Vizitatorii pot opta pentru patru ture pe un cal din herghelie, dar și pentru plimbări cu trăsura. Trebuie spus că în zonă s-au organizat și competiții de cinci stele de echitație, dar anul acesta, la fel ca anul trecut, se va lua o ”pauză” de la altfel de activități. Pe lângă caii de concurs sau cei de trăsuri, pentru copii există și poneiul Oreo, ideal pentru cei mai mici, care poate s-ar simți stingheri pe un cal mare. Lângă zona de echitație există și Salonul Herneacova, cu o capacitate de 200 de persoane, unde se pot organiza evenimente precum nunți, botezuri, dar și conferințe sau team-buildinguri.

Deocamdaăt, zona are neajunsul că nu există pensiuni foarte aproape. Cei de la Domenii încearcă însă să remedieze acest lucru și pregătesc niște cabane pentru cei care doresc să stea tot sfârșitul de săptămână la Herneacova. De obicei, la Domeniile Herneacova, zona e deschisă de vineri până duminică. În acest sfârșit de săptămână însă, în contextul Zilei Copiilor, va fi deschis și luni și marți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ