CFR Timișoara a cedat la scorul de 5-0 în finala Cupei României cu CSM Deva, la turneul organizat pe teren propriu. Destul de rpevizibil după ce și în semifinală s-au chinuit enorm cu un adversar mult mai slab cotat.

De la imn s-a văzut diferența din echipă și club, căci devenii se țineau de umeri, iar timișorenii aveau toți mâna la spate. Cristian Matei a fost cu mâna la piept și se pare că i-a purtat noroc, căci a fost jucătorul meciului. Savio, decis ca întotdeauna să-și învingă fostul club, chiar în varianta reinventată, a înscris din minutul 2, după o minge respinsă de Lungu în fața la un șut anterior. Din minutul 16, cu toată că s-a jucat cu ritm bun, tot Deva a înscris. Cristian Matei a prins o execuție de la 20 de metri, și aproape nici lui nu i-a venit să creadă că a înscris.

Deva a dominat tot meicul clar și în repriza a doua În minutul 27, tot Cristian Matei a lovit năucitor, de data aceasta, din lovitură liberă, la vinclu, colțul scurt. Timișoara a realizat, pe măsură ce timpul trecea, că nu mai are mari șanse, așa că a jucat cu portar înaintaș, cu Valentin Ilaș. În aceste condiții, cu buturile neacoperite, au venit și ultimele două goluri. Darius Nastai a trimis în minutul 34 de la distanță în poartă goală. Pe final, ca să-și desăvârșească prestația, tot Matei a trimis din nou mingea în ”ațe”. Deva nici nu a mai așteptat să se scurgă toate secundele cronometrului pentru a intra pe teren de bucurie pentru trofeu.

Robert Lupu, venit de la serviciu (clubul sportiv din Săcălaz), a spus că echipa sa nu a făcut față presiunii. ”Sunt dezamăgit, nici nu știu ce să mai spun. O finală, în halul acesta pierdută. Suntem dezamăgiți, pentru că cred că ne-a copleșit puțin atmosfera jocului, am pregătit multe-multe lucruri tactice. Dar, din păcate, și în jocul de ieri s-a văzut că nu am avut un ritm bun. Nu știu ce să spun. Noi avem mulți tineri și cred că jucătorii lor cu experiență au gestionat foatre bine presiunea jocului. S-a văzut că au nevoie de meciuri grele. S-au pierdut, nu mai respectau nimic, încercam să le transmit ceva. Nici măcar nu se uitau la bancă! Mi s-a părut presiunea prea mare pentru noi. Noi am avut analiză video, știam că Deva este foarte bună pe linia de pressing sus. Acesta era atuul lor. Am făcut și o eroare la primul gol, iar luăm gol foarte ușor, degeaba! Tot ce am pregătit a fost invers! Eu cred că presiunea jocului i-a făcut să nu înțeleagă. Deși ne-am pregătit cum să ieșim din linia a doua, cum să trecem de centru. Toată săptămâna, chiar mi-au reproșat că pregătim meciul cu Deva mai mult ca cel cu Mărășești. Străinii, da. Bimbo (n.r. Gabriel Henrique Almeida De Souza), în special. Și a avut o critică bună! Eu aș fi vrut să văd o reacție din partea lui la ce am pregătit. Dar nu e numai vina lui. Eu intram, dar eu nu mai am viteză. Când intram eu, jocul se deschidea. Soluții erau, dar eu nu pot să-i scot din pressing la 42 de ani”, a declarat antrenorul-jucător.

Roger Augusto a punctat că organizarea defensivă i-a adus Devei trofeul. ”Cheia a fost organizarea. Echipa a jucat foarte bine. Am controlat tot meciul. Felicit Timișoara, e o echipă foarte puternică, a luptat tot meciul să schimbe direcția partidei. Dar Deva a jucat azi foarte bine. În genul acesta de meciuri, dacă înscrii devreme, e foarte bine. Dar în futsal, nu poți să știi niciodată. Trebuie să rămâi concentrat în meci. Și Deva asta a făcut tot meciul. Mentalitatea a fost că jocul a început din defensivă. Când te aperi bine, îți faci jocul mai ușor. Cristian Matei luptă zi de zi. Nu are vârstă! Cristi știe totul despre futsal, îmi e ușor să joc cu el”, a precizat antrenorul Devei.

La 37 de ani, Cristi Matei e dintr-o generație ce mai joacă la înalt nivel într-un futsal în care nu vine nimic din urmă. ”Părerea mea e că fizic i-am dominat de la un capăt la altul. A contat foarte mult că am deschis scorul repede. A ajuns și golul doi, perfect pentru noi. Nu știu. Depinde de echipe. Fiecare echipă își construiește… Nu vor să crească copii! Vor să facă performanță. Târgu Mureș a început de la zero”, a precizat Matei.

Cele două echipe vor juca din noua una contra celeilalte în jurul datei de 21 aprilie, la Deva, în play-out.

LĂSAȚI UN MESAJ