David a avut din nou câștiga de cauză în disputa cu Goliat și nu oriunde, ci în Valea Domanului. CSC Dumbrăvița s-a impus cu 4-2 la lovituri de departajare după 1-1 în timp regulamentar în returul finalei barajului de promovare în Liga 2 cu CSM Reșița. Deoarece a fost 0-0 în retur, la Dumbrăvița, eleivi lui Cosmin Stan au obținut ”biletele” pentru Liga 2.

În Valea Domanului, miercurea de dinainte Rusaliilor ortodoxe a devenit o adevărată zi de sărbătoare. Reșițeniii au umplut Stadionul „Mircea Chivu„”, în speranța că vor asista la revenirea în liga secundă a Reșiței, antrenate de Dan Alexa, suspendat la partidele din finală. În schimb, cărășenii nu au oferit nicio ofrandă zeului fotbal. Cu multe speranțe puse în El, Mediop a trimis doar în bară în prima repriză. Până la urmă, în repriza a doua, golul a venit pentru Dumbrăvița, din reușita lui Olaru.

Cărășenii au sperat să poată duce disputa în prelungiri, în contextul abolirii regulii golului marcat în deplasare, și au reușit, pentru că în minutul 86, Drăghiceanu a marcat. Au urmat prelungiri, fără alte reușite și astfel s-a ajuns la loviturile de departajare. Pentru reșița au marcat Cioianc și Drăghiceanu, dar Cristea și Munteanu au tras slab, iar Trifon a parat. În schimb, de la oaspeți au marcat toți executanții: Făgărășanu, Ghinescu, Olaru și Gologan.

CSM Reșița: Micu – Bărboianu (Cioinac  35′), Nic. Sima (Rimovecz 70′), Ant. Manolache, Velcotă (C. Cristea 58′), Vasluian, Val. Munteanu, Jorza, Breșneni (cpt.)(Fota 70′), Val. Lazăr (Drăghiceanu 70′), Ndiaye
CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu, Ghinescu, Amariei (Ilan 70′), Schinteie (Gologan 116′), Andr. Olaru, Martinov, Paulevici (Bodri 80′), Făgărășanu

Cosmin Stan a dedicat succesul lui Marjan Maric, decedat trafic în iarnă. ”Emoțiile au fost mari, pentru că noi am vorbit înainte de joc și am vrut să dedicăm promovarea asta unui înger. E vorba de Maric. Pe undeva e o promovare tristă, pentru că acum ne-am adus aminte din nou de el. Dar în vestiar, înainte de joc am zis că astăzi vom fi protejați de către Maric și-l vom avea pe bancă. Și chiar l-am simțit. Nu știu dacă mă credeți, dar la penaltyuri am fost foarte-foarte liniștit. El de sus, tot timpul l-am simțit aproape. Trifon, omul meciului. Nu numai pentru că a  scos cele două penaltyuri ci și pentru toată evoluția din jocul de astăzi. De acolo își câștigă existența. Mai puțin de la fotbal. Și atunci, normal. Trifon și Martinov cred că dacă nu mergeau la lucru, jucau astăzi mai slab. Pentru că bioritmul lor așa e. Sunt obișnuiți cu lucrul greu, în cosnstrucții. Sunt doi extraordinari, care merită să joace mai sus. Merită să joace în Divizia A, nu în Divizia B am jucat în Divizia A și sper să mai apară oportunitate de a mai antrena în Divizia A”, a spus Cosmin Stan după meci.

Portarul Cătălin Trifon a vorbit despre viața sa ca fotbalist-constructor. ”Sunt foarte fericit. N-am cuvinte să-mi exprim bucuria. M-am rugat toată săptămâna să câștigăm la penaltyuri. N-am cuvinte. Sunt extrem de fericit. N-am fost la lucru, astăzi din fericire. Cu doi colegi de-ai mei lucrăm în construcții. Asta e situația. Voiam să-i batem la 11 metri. E cea mai dureroasă înfrângere pentru o echipă cu valoare lor și cu bugetul lor. La noi acasă tot meciul m-au înjurat. M-au făcut în tot felul, blatist. Le-am dovedit că nu suntem blatiști. Am zile când plec la 5 dimineața și vin la 7 seara. Zile când plec la 7 și ajung la 1, că am antrenamente”, a povestit Trifon.

De la CSM Reșița nimeni nu a dat declarații presei, înfrângerea fiind, probabil, rpea dureroasă. Acum, pentru Dumbrăvița mai rămâne doar „hopul” certificării și al înscrieiri în Liga 2, pentru Dumbrăvița.

LĂSAȚI UN MESAJ