Echipa din Peciu Nou e ca și promovată în Liga 3, după ce s-a impus cu 4-0 în deplasare în turul barajului, la CS Gloria al Orașului Geoagiu. A fost cea mai categorică victorie a primei sâmbete a barajelor, astfel că Timișul se mai poate consola cu ideea că are cel mai bun campionat județean, dacă în fotbalul mare județul nu mai contează.

La Geoagiu, meciul s-a jucta pe o vreme ploioasă, chiar de nedee. A fost aproape ca în Banat, căci muzica sârbească a răsunat pe stadion. Din primele minute, au fost multe faulturi, semn că ambele echipe erau motivate, Peciu însă a dominat clar. După o primă mare ocazie, în minutul 29, Ioan Fandel a deschis scorul. La finalul primei reprize de joc, Sorin Fulea l-a faultat pe Denis Bud în careu. Destul de discutabil, arbitrul a dat și eliminare, pe lângă penalty. Marco Giuricici a tgransformat de la puncutl cu var epntru 0-2 la pauză.

Gazdele au avut și o galerie care a aprins și fumigene, la gard, fără să se așeze în tribuna construită special pentru baraj. Și bănățenii au avut însă suporteri. Cu superioritate numerică, echipa din Peciua continuat să înscrie. În minutul 55, Marco Enciu a majorat diferența la cea de scor de neprezentare. Apoi, în minutul 68, gazdele au făcut o mare greșeală . Nou-intratul Daniel Vlad s-a încurcat cu portarul Andrei Deak și astfel, s-a ajuns la autogolul care a stabilit scorul final.

CS Gloria al Oralului Geoagiu: Deak – Ciucurescu (Vlad 57’), Sav (Puțan 79’), Scrob, Fulea, Vajda (Oară 79’), Cârdei, Hâprian, Marcu (Bacrău 57’), Tătulea, Noja (Costea 46’)

CS Peciu Nou: Brașoveanu, Rosenblum, Matei, Francescu (Ștreagă 82’), Szlalkai, Ilaș, Poparadu (Voros 71’), D. Bud (Vlădic 80’), Giuricici (Paunchici 46’), Fandel (C. Bud 71’), Enciu

Gabriel Cotoară, antrenorul hunedorenilor, a apreciat realistă e deja tranșată califcarea. ”Am declarat de când am aflat cine va fi adversarul, e un adversar destul de bun. Până la urmă ce pot să zic? Din păcate am avut unii jucători care astăzi au fost un pic cam depășiți cu două greșeli persoanel. Primele două goluri au fost cadouri și, după golul doi, am avut acel penalty și am rămas și în zece oameni, a fost mult mai greu. Calificarea s-a jucat astăzi. Noi mai vrem să mergem să ne prezentăm onorabil. O să încercăm să câștigăm jocul de la ei, de acolo. Dar zic că șanse de calificare nu mai sunt. Nu avem ce reproșa arbitrajului. Nu știu la faza penaltyu-ului, cu noile rectificări știu că nu tot timpul dacă se dă penalty se mai dă și cartonaș roșu. Nu știu exact cum e, dacă așa a decis așa cred că a fost până la urmă. Arbitrajul nu a avut ce să facă astăzi. Nu am avut noi mai multă dorință, mai multă răutate. Încercăm să ne reorganizăm după dușul acesta rece”, a declarat antrenorul gazdelor.

Sorin Gheju a spus că nu menajează pe nimeni pentru retur. ”Așa este, a fost o victorie concludentă din partea noastră. În primul rând, datorită faptului că am tratat meciul foarte serios, cum am tratat, de altfel, tot campionatul. A luat-o pas cu pas, am ajuns în momentul în care suntem acum și băieții au fost foarte concentrați, nu-mi rămâne decât să-i felict. Plus publicul, care a fost admirabil, a fost al doisprezecelea jucător pentru noi. Noi ne-am făcut temele și am studiat echipa adversă, știam ce joacă. Însă calitatea individuală a jucătorilor noștri a făcut diferența. Returul îl vom aborda la fel cum am abordat toate meciurile din returul care a trecut, luând pas cu pas, foarte serios. Plecăm ca și cum ar fi 0-0. Vrem să facem o bucurie mare comunității Peciu Nou. A contat și eliminarea, dar până la eliminare am avut un gol și încă trei ocazii de gol, din câte am văzut eu”, a precizat Gheju.

Returul se va juca sâmbăta viitoare de la 17,30, la Peciu Nou.

LĂSAȚI UN MESAJ