Așa cum era programat, marșul organizat de Druckeria s-a ținut în seara Zilei Eroilor. Numărul de participanți veniți se deplângă starea jalnică a infrastructurii din oraș a fost destul de mare, mai mulți ca la alte acțiuni similare.

La ora 17 s-a dat întâlnirea pentru copii în Piața Unirii. Druckeria invitase la acțiune și alte cluburi din oraș. Cum majoritatea celor de seniori sunt în vacanță, au venit juniori. Au fost pitici de la Ripensia, CFR Timișoara, Galaxy, dar și mici rugbyști.

Pornirea nu s-a mai dat la 18,30, așa cum se programase inițial, ci la 19,15 pentru că la ora 19, președintele Germaniei a depus coroane în centru. Fanii au luat-o pe Alecsandri spre Piața Libertății. Printre mesajele scandat s-au regăsit ”Respectați Timișoara”, ”Cinste lor, eroilor”.

În Piața Libertății s-a auzit pentru prima dată „Toate partidele / Aceeași mizerie”. Aici a și fost o oprire, iar apoi, pe Alba Iulia, pe sub umbreluțe, s-a mers în centru. În Piața Victoriei s-a făcut o noup și firească oprire în fața Operei Române.

Aici s-au desfășurat prima dată două bannere mari cu mesajele: Timișoara – Anti-sistem / Nu anti-performanță”, și „Timișorenii vor infrastructură / Nu doar pe hârtie și din gură”. Drumul a continuat în fața primăriei, unde s-au scandat și afișat aceleași mesaje.

Fanii au luat-o apoi pe bulevardul C.D. Loga, spre Consiliul Județean Timiș, desitnația finală. Aici s-au afișat și cântat aceleșai mesaje. Conform jandarmilor, s-au depășit la un moment dat și peste 1000 de oameni, peste cei de la marșul din martie 2022 sau din noiembrie, tot anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ