După sincopa de acum câteva săptămâni, când s-a pregătit o inaugurare fără avizul ISU, noul Terminal de Sosiri Curse Externe Pagageri de la Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara a fost dat în foolsință. S-a făcut o inaugurare pe repede-nainte, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu a mai venit la Timișoara, ci doar a semnat documentul de ”undă verde”.

De altfel, semnatura a venit astăzi, 29 iulie, după cum reiese dintr-un comunicat de presă semnat de Dorel Grădinaru, directorul aeroportului. De altfel, mâineera ter,menul-limită pentru implementare proiectului cu finanațre din fnduri europene, care trebuia încheiat la 30 iulie. Noul terminal va permite un flxu de 540 de pasageri concomitent, ceea ce înseamnă aterizarea simultană a trei curse externe. Astfel, pe an, traficul aerian al regiunii poate crește cu 3 milioane de pasageri pe an.

Noul terminal are un sistem optimizat de control, zece filtre de control al Poliției de frontieră la sosirea în țară. iar suprafața desfășurată e de 4383 mp. Terminalul a fost primul proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, ciclul de finanțare 2014-2020.

În total, costurile au fost de 30.349.000 de lei (inclusiv TVA). 13..273.000 de lei au venit pe POIM, 2.342.000 de eli au venit de la bugetul de stat, iar 14.733.000 au venit din fondurile proprii ale aeroportului.

LĂSAȚI UN MESAJ