DISTRIBUIȚI

Chiar dacă acum competițiile sunt oprite, Federația Română de Fotbal analizează în cadrul unui Grup de lucru variantele pentru a relua competițiile. Momentan, s-a înaintat ca variantă posibilă data de 16 mai. Octavian Benga, antrenorul lui ASU Poli, e însă pesimist că Liga 2 s-ar putea relua în condiții bune în contextul pandemiei de coronavirus.

Până joi la prânz, Octavian Benga nu a anunțat jucătorii ceva diferit față de ultima dispoziție, prin care le-a comunicat că au liber până luni. În practică însă, antrenorul știe că noi sesiune de pregătiri nu vor mai avea loc prea curând în următoarele săptămâni. ”Din punctul meu de vedere, totul este compromis. Am văzut ce se discută, dar eu cred că va mai dura două-trei luni situația aceasta. Nu ar trebui să ne antrenăm până nu se vindecă și ultimul caz. Altfel, ce facem, ne putem îmbolnăvi. Cine răspunde? Ar trebui câteva luni să fie totul la sânge, ca să scăpăm. Deocamdată, eu le-am dat liber jucătorilor mei până luni. Așteptăm hârtii oficiale, de la Prefectură, de la Guvern, nu știu de unde ar trebui să primim”, ne-a declarat Benga, care spune că când s-au oprit antrenamentele, la club nu a venit niciun document care să spună explicit că acest lucru este interzis.

Una dintre variantele analizate de Grupul de lucru al FRF este ca Liga 2 să aibă un final cu play-off și play-out. După cele 24 de etape jucate, Benga crede că varianta e cam greu de pus în practică. ”E complicat acum să stabilești un clasament, pentru că echipele nu au un număr egal de meciuri. Noi, Poli, avem un meci în minus, la fel ca și alte echipe. Mai există și problema victoriilor la «masa verde» cu Snagovul. Acest clasament nu e cel real, cu 3 puncte poți urca 5 locuri în acest moment. Cred că ar fi mai bine să anuleze actualul campionat, pentru că nu cred că starea de urgență va trece prea curând”, consideră tânărul antrenor.

Nu doar situația din clasament naște dificultăți. Benga se gândește deja la lunile de vară, unde vede alte complicații. ”Va fi o problemă și cu multe meciuri vară. Ar putea fi afectată sănătatea jucătorilor, pentru că ar trebuie să se dispute multe meciuri la temperaturi foarte ridicate. Apoi, la 30 iunie ne expiră contractele. Poate unii jucători nu vor dori să continue, și dacă s-ar decide că se prelungesc cu o lună-două. Rivalele ne pot lua jucătorii. Unii pot opta să meargă la Liga 3, la cluburi ale primăriei. E o situație foarte complicată”, a mai adăugat antrenorul lui ASU Poli.

foto: facebook.com/pg/sspolitimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ