DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a făcut a doua schimbare concretă în primărie de când a preluat funcția. Dacă anul trecut l-a îndepărtat pe interimarul Dorel Cojan de la conducerea Direcției Poliției Locale, acum primarul a demis-o pe șefa Serviciului de Creșe. Gabriela Crăciun a fost înlocuită cu o subordonată.

Fritz spune că a analziat situația celor 13 creșe ale primăriei, mai ales că părinții se plângeau constant. ”Am luat această decizie după o analiză amănunțită a stării tuturor creșelor din subordinea noastră. Am analizat cu atenție activitatea Serviciului, modul în care se iau deciziile, de ce nu s-au făcut demersuri pentru găsirea unor spații adecvate sau pentru menținerea tuturor creșelor deschise în această toamnă și am hotărât să facem schimbările necesare. Obiectivul nostru este profesionalizarea Serviciului, pentru a oferi toată îngrijirea de care au nevoie copiii. Intenția este să atragem de acum încolo cei mai buni manageri educaționali la conducerea creșelor, grădinițelor și școlilor din oraș, prin concursuri deschise, 100% depolitizate. Primul pas este această schimbare și urmează să organizăm un concurs public în cel mai scurt timp”, spune Fritz.

Directoarea interimară a  Serviciului Creșe va fi Adriana Nemeș, cea care a coordonat până acum trei dintre cele 13 creșe. de luni, 11 ianuarie, se vor redeschide patru creșe, de pe străzile V. Lupu, Mureș, N. Leonard și M. S. Motohon. ”Acestea au rămas închise încă din toamnă, din momentul în care a fost suspendată activitatea grădinițelor care funcționează în aceleași clădiri cu ele. Creșele în cauză nu au bucătărie proprie, bucătăriile grădinițelor fiind cele care le furnizau mâncarea. Am reușit să rezolvăm această lipsă, deblocând colaborarea dintre creșe și grădinițele în cauză”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ