DISTRIBUIȚI

Războiul dintre Dominic Fritz și Alin Nica se extinde asupra tuturor segmentelor cu probleme din societate, de o manieră total în detrimentul cetățenilor! Noul subiect de trântit cu ”fundul de pământ” sunt locațiile pentru carantinarea migranților, spații obligatorii de când Serbia a devenit zonă galbenă, adică de peste 5 luni.

Fitz a punctat că doar primăria face acum cheltuieli cu migranții pentru carantinarea lor timp de 14 zile la fostul liceu CFR. Deodamdată, cheltuielile nu au fost decontate. Pentru un migrant, se cheltuie 16 lei pe zi cu hrana, iar din noiembrie, 2500 de transfugi au stat acolo 14 zile în carantină. Supărat că Fritz s-a lăudat că doar primăria a oferit un astfel de spațiu la dispoziție, Alin Nica a punctat că aleșii județeni au votat ca o clădire a DGASPC să devină spațiu de cazare. Aici sunt 45 de locuri, în camere duble. Nica sugera că este nevoie și de implicarea primăriei, în sensulc a primăria să preia locația. Fritz și instituția pe care o conduce consideră că nu e necesară semnarea unui protocol între PMT și CJT pentru ca centrul să fie deschis. Primpăria se oferă însă să contribuie cu expertiză,d acă i se solicită.

Fritz îl somează, rpactic, pe Nica, să se descurce cu propriul său centru de cazare. ”În nicio discuție avută până acum la nivel instituțional între Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș nu s-a pus vreodată problema ca acest centru să fie operat de municipalitate. Aceeași lege care a permis Primăriei Timișoara să își asume un gest de responsabilitate și să opereze un centru de carantină pentru migranți, permite și Consiliului Județean Timiș să facă același lucru. Migranții nu sunt doar ai Timișoarei, sunt o responsabilitate și a tuturor autorităților locale, dar și a celor naționale, care au răspunderea pentru migranții care ies din carantină. Am deplină încredere în capacitatea Consiliului Județean Timiș, împreună cu structurile sociale din subordinea lui, de a opera un centru de carantinare, așa cum o face primăria din noiembrie încoace”, spune Fritz.

Edilul săune că nu este momentul pentru ca responsabilitățile să fie pasate, ci fiecare instituței să facă tot ce poate pentru a rezolva situația. Autoritățile lcoale transmit că centrul din clădirea DGASPC e foarte necesar, deoarece centruld e la Colegiul Dimitrie Leonida (fost CFR) este plin. ”Bineînțeles că stăm la dispoziție să ajutăm cu experiența noastră, dacă e nevoie. Pasatul de responsabilități și spălatul pe mâini de probleme nu ne duc mai departe. Este momentul ca toate instituțiile, de la Timișoara până la București, să lucreze împreună și să nu se mai bazeze doar pe bunăvoința timișorenilor, greu încercată în aceste luni”, a mai spus Fritz.

La fostul Liceu CFR, devenit ulterior Coelgiul Dimitrie Leonida, sunt 100 de locuri pentru migranții carantinați.

LĂSAȚI UN MESAJ