DISTRIBUIȚI

Într-un an de zile, Fritz a reușit să nu vină cu multe idei proprii, ci mai degrabă să ducă la sapă de lemn Colterm. Pentru a-și mai spăla imaginea, edilul se laudă cu cereri de finanțare, dar o face tot cu ideile lui Robu, în acest caz, Tunelul Luminii.

Este vorba de construirea unei pasarele pietonale în dreptul clădirii sediului principal al Universității de Vest. Ideea a fost prezentată de Robu înainte să piardă alegerile. Ar fi vorba de 900 de metri, între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazu, iar pasarela ar fi doar pentru pietoni și bicicliști. Costul total e de 4,8 milioane de lei. Primăria vrea să ceară 4,665 milioane prin Programul Anghel Saligny, iar astfel, contribuția proprie ar fi de 145.000 de lei.

De asemenea, se vor cere bani și reabilitarea pasarelei Gelu, (foto) dintre zonele Dâmbovița și Solventul. Actuala apsarelă e prea abruptă pentru bicicliști. După reabilitare, se dorește ca pe pasarela de 46 de metri lungime să fie iluminată arhitectural, să aibă spații verzi și să fie tot doar pentru pietoni și bicicliști. Din 12,6 milioane, se doresc 11,7 din Programul Anghel Saligny. Acum se pregătește licitația pentru desemnarea executantului.

În timp ce timișorenii sunt tot mai nemulțumiți de el, Fritz încearcă să arate că face rteabă. ”Administrația pe care o conduc va accesa toate programele puse la dispoziție. Avem, deci, două proiecte mature, pe care le vom depune în următoarele zile pe acest program și îndemn consilierii locali să nu se opună intereselor Timișoarei. Să atragem bani pentru oraș. Vom depune și alte proiecte pe acest program, pentru că avem destule astfel de proiecte la maturitate, adică gata de a fi implementate”, spune primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ