Artiștii Gabriel Bebeșelea și Simon Trpceski au semnat săptămâna trecută în Cartea de Aur a Filarmonicii ”Banatul”. Au făcut-o după concertul pe care l-au ținut vineri seara, la Sala Capitol.

Gabriel Bebeșelea a fost dirijor invitat la Filarmonica ”Banatul” în stagiunea 2023-2024. El este dirjior principal al al Filarmonicii “George Enescu” din București și director artistic al ansamblului si al Festivalului Musica Ricercata. ”Pentru mine este un moment remarcabil să semnez în Cartea de onoare a Societății Filarmonice, devenite Filarmonica Banatul Timișoara. Și nu numai din prisma faptului că sunt nume de referință precum Joseph Joachim, Johannes Brahms, Pablo DE Sarasate  și, mai recent, Cristian Măcelaru și Nicola Benedetti, ci pentru că sunt foarte pasionat de acest tip de documente vechi. Cu această ocazie, am putut să o și cercetez, ceea ce mă bucură și mai mult”, a declarat Bebeșelea.

Painist celebru, Simon Trpceski, a concertat pe marile scene ale lumii. ”Sunt onorat să fiu parte a Cărții de Aur, așa cum o numiți, să mă număr printre oameni legendari precum Brahms, Joachim, Sarasate, Bartók, și să mă regăsesc, de asemenea, printre muzicienii importanți ai vremurilor noastre, precum Cristian Măcelaru, Gabriel Bebeșelea – alături de care am avut șansa să cânt pentru prima dată împreună cu Orchestra Filarmonicii Banatul Timișoara-, de asemenea, Wynton Marsalis și Nicola Benedetti. Cartea este o adevărată sursă de inspirație pentru noi ca muzicieni și este, desigur, o parte importantă a istoriei Filarmonicii și a Timișoarei. Vă doresc să continuați să umpleți inimile publicului dumneavoastră cu muzică de înaltă calitate. Vă mulțumesc din inimă pentru această onoare”, a precizat Trpceski.

 

LĂSAȚI UN MESAJ