DISTRIBUIȚI

Etapă importantă în Liga a II-a la finalul acestei săptămâni. ACS Poli va juca acasă cu Unirea Tărlugeni, surpriza seriei vestice, care s-a calificat în play-off din postura de nou-promovată. Timișorenii pot profita etapa aceasta pentru a crește ecartul de 8 puncte în bătălia pentru promovare, deoarece FC Olt și Metalul Reșița, principalele urmăritoare, au meci direct. Totuși, nu va fi ușor, deoarece Dan Alexa va fi, cel mai probabil, suspendat.

Jucătorii regretă încă pasul greșit de la Mioveni, când au fost egalați în ultimul minut de prelungiri, dar echipa se gândește la următorul meci, cu Tărlungeni. ”Ne-am revenit. Cred că din punct de vedere fizic ne revenim mai ușor decât din punct de vedere mental. Eu sper să ne revenim din punct de vedere mental, pentru că a fost un șoc pentru noi să primim gol în ultima fază a meciului”, a mărturisit George Neagu. Alb-negrii au avut o evoluție cu oscilații în 2015, iar fundașul stânga pune acest fapt pe seama mobilizării adversarilor. ”Partea a doua a campionatului nu este neapărat mult mai grea. Noi ne așteptăm la o ambiție mult mai mare a celorlalte echipe împotriva noastră. Odată cu intrarea în play-off, toate echipele au obiectiv să câștige meciul cu Poli, eu asta văd și simt în teren”, spune jucătorul.

Tărlungeniul s-a calificat în play-off de pe un nesperat loc patru. Din acest motiv, George Neagu crede că brașovenii vor juca sâmbătă cu determinare. Totuși, jucătorul crede că nu vor avea o viață așa de grea ca la Mioveni, deoarece ACS Poli a avut prestații bune sezonul acesta pe teren propriu. ” Tărlungeniul e o echipă care nu are nimic de pierdut, o echipă care în iarnă a fost la un pas de desființare. Jucătorii au ales să joace fără bani până în această vară. Este clar că vor să dovedească faptul că merită să joace la alte echipe în cazul în care Tărlungeniul se va desființa. Nu cred că va fi mai greu ca la Mioveni, pentru că noi acasă am făcut jocuri bune spre foarte bune, cu excepția a două meciuri”, crede fotbalistul care, luna aceasta, împlinește 30 de ani.

Alb-negrii au părut să fie și o echipă de moral, după ce în toamnă au jucat bine după victorii categorice. Neagu e conștient că o victorie la scor sâmbătă ar fi mai mult decât benefică pentru colegii săi, dar spune că primordiale sunt cele 3 puncte. ”Noi ne mulțumim cu 3 puncte, dacă putem să ne dezlănțuim, o vom face cu siguranță. Importante sunt cele 3 puncte, ținând cont că cele două combatante ale noastre, Oltul cu Reșița, joacă meci direct și ne putem desprinde. Avem nevoie de o dezlănțuire, dar obiectivul nostru este promovarea, deci cele 3 puncte puse în joc”, a declarat fundașul stânga.

Neagu este „responsabil” pentru suspendarea antrenorului Dan Alexa. ”Chirurgul” a protestat vehement la Mioveni după ce Neagu a fost călcat de un adversar pe gleznă, iar arbitrii nu au dat fault. Alexa a fost trimis în tribune. Conform regulamentului, va fi suspendat la jocul de sâmbătă. Neagu spune că prezența antrenorului principal pe bancă e importantă, dar echipa trebuie să câștige și fără el. ”La cum ne pregătim și cum se pregătesc jocurile, clar contează și indicațiile de pe margine. Dacă ținem cont de cum s-a pregătit meciul în timpul săptămânii, putem să câștigăm chiar dacă el este suspendat și sper să o facem”, este de părere jucătorul din defensiva lui ACS Poli.

George Neagu a venit în vară la ACS Poli de la defuncta UTA Arad. Fotbalistul a semnat doar pe un an, dar sunt șanse să își prelungească înțelegerea cu clubul după promovare. ”Am avut o discuție de principiu cu conducerea. Pe mine mă interesează îndeplinirea obiectivului, pentru că este destul timp, două luni, să vorbim despre prelungirea contractului. Deocamdată mă gândesc doar la promovare”, a dezvăluit fundașul.

ACS Poli joacă cu Unirea Tărlungeni sâmbătă, de la ora 11:00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Anda DELIU
(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ