DISTRIBUIȚI

Amenajarea bucătăriei presupune și luarea unor decizii importante, de la alegerea stilului de design, a culorilor, a mobilierului, bateriilor și terminând cu alegerea accesoriilor.

Una dintre cele mai importante zone din bucătărie este cea a sursei de apă. Deși poate părea greu de crezut, bateria de bucătărie pe care o alegi îți poate ușura viața și poate ține pasul cu nevoile întregii familii. Bateriile de bucătărie se găsesc într-o mare varietate de modele, cu funcții și opțiuni diverse, de la cele clasice, până la modele cu funcții speciale, de exemplu acționarea jetului de apă prin atingerea corpului bateriei. Iată o listă cu aspecte pe care trebuie să le iei în calcul, atunci când vrei să alegi o baterie bucătărie cu design modern.

Tipul de instalare

  • În funcție de locul în care va fi instalată, bateria de bucătărie poate fi cu montare pe chiuvetă sau pe perete.
  • Bateria de bucătărie cu montare pe chiuvetă se fixează pe blatul de bucătărie sau pe o parte a chiuvetei.
  • Bateria de bucătărie cu montare pe perete se fixează deasupra chiuvetei, încastrată în zid. Modelul este recomandat celor care nu beneficiază de spațiu pe blat sau pe chiuvetă, pentru a instala bateria, sau în cazul în care din considerente de design se optează pentru acest tip de baterii.

Opțiuni de comandă

Și în funcție de opțiunile de comandă ale unei baterii, oferta de pe piață este variată. Alegând baterii de la Neakaisa, ai garanția că vei beneficia de produse de calitate și cu aspect modern.

  • Bateria de bucătărie cu dublă comandă presupune existența a două robinete, pentru apă caldă și rece. Deși din punct de vedere funcțional poate fi ceva mai neconfortabilă în utilizare, dar stilul retro a revenit în tendințe, ceea ce face ca acest model să fie căutat de cei care aleg să țină cont de cele mai noi trenduri de design interior.
  • Bateria de bucătărie cu monocomandă se numără printre cele mai populare modele, pentru că se utilizează foarte ușor, având un singur robinet sau o manetă prin care se controlează debitul și temperatura apei.
  • Bateria de bucătărie cu sistem cu atingere este dotată cu senzor de atingere. În acest fel, este foarte ușor să pornești apa dacă ai mâinile murdare sau ocupate, de exemplu.

Modele și variante de design

Poți alege cea mai potrivită baterie de bucătărie atunci când știi care va fi stilul de design al acestei încăperi,  dar și când ai o idee destul de clară despre modul în care o vei folosi.

Bateria de bucătărie clasică este o alegere frecventă, pentru că de regulă vorbim de un model robust, rezistent, potrivit pentru utilizarea zilnică într-o casă obișnuită.

Bateria cu pipă înaltă și bateria “gât-de-lebădă” oferă spațiu în chiuvetă suficient pentru a spăla obiecte voluminoase. Și acest model este alegerea preferată a multor persoane, în special a celor care gătesc mult și folosesc des chiuveta din bucătărie.

Bateria de bucătărie cu duș extractibil este o soluție modernă și extrem de practică pentru că permite extensia dușului la distanța la care este nevoie să fie utilizat, protejând de apă alte zone din jurul chiuvetei sau de pe blat. Află mai multe detalii despre modelul de baterie Hansgrohe cu duș extractibil.

Bateria de bucătărie cu filtru de apă este un alt model modern, practic și util atât pentru utilizarea casnică cât și cea din spații comune, gen birouri. Bateria are un filtru de apă încorporat și furnizează apă fără impurități, curată și sănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ