Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu a anunțat că partidul va anunța, contrar ”uzanțelor” ultimilor ani, ce candidați va avea la Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Ministrul a spus că el nu are niciun amestesc în viața filialei din județul nostru și a râs de sondajul care îl dă pe Nicolae Robu ca viitor câștigător al fotoliului de primar din capitala Banatului.

În ultimele cicluri electorale, PSD Timiș a stabilit foarte târziu candidatul pentru Primăria Municipiului Timișoara, eternul vis aproape intangibil pentru social-democraților, care nu au reușit niciodată să câștige într-un orșa considerat mai degrabă cu electorat de dreapta. Exemplu grăitor în acest sens e candidatura Voichiței Lăzureanu, care fusese directoare la Spitlaul de Boli Infecțioase la începutul pandemie și gestionase bine situația. Întrebat dacă rezultele din sondajul făcut de Sociopol nu sunt de prost augur pentru PSD , Grindeanu a spus că prioritare sunt consiliile județene. ”Sarcina PSD Timiș și sarcina PSD Caraș-Severin este aceea de a recâștiga CJT și CJCS și spun asta ca prim-vicepreședinte. Sunt convinsă toamna aceasta, mai spre finalul anului, se vor da variante posibile de candidați pentru CJT și PMT”, a spus Grindeanu.

Altfel, Grindeanu e sceptic că Robu ar mai fi așa de regretat de timișoreni și spune că PSD va condamna propriile sondaje. ”Eu m-am uitat pe votul politic, suntem cam la egalitate cele trei partide. Mi-e greu să cred că asta cu cei care s-au pierdut și se întorc pare un scenariu. (n.r întrebat că și el a revenit după un moment prost, cel al moțiunii de cenzură) Eu am câștigat alegerile și am revenit. Cel puțin din experiența mea politică cu un an sau doi înainte de alegeri apar fel de fel de sondaje. Noi am învățat să facem propriile sondaje și o să le facem”, a mai spus Sorin Grindeanu, care spune că filiala Timiș e condusă de Alfred Simonis.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ