Marți dimineața, un grup de afgani care aveau permis de ședere în România a fost prins în timp ce încercau să iasă fraudulos din țară. Refugiații s-au ascuns într-un camion care mergea spre Franța.

Tirul ieșea din țară la Vama Cenad ieri dimineața. Vehiculul condus de un șofer român, transporta, conform documentelor, paleți cu componente electronice, care urmau să ajungă în Franța. Controlul polițiștilor a scos la iveală faptul că în camion erau ascunși fapțte cetățeni străini. Migranții au fost duși la sediul Poliției de Frontieră, iar verificările au scos la iveală că este vorba de afgani cu vârstele cuprinse între 16 și 21 de ani, toți solicitanți de azil în România.

Șoferul camionului a povestit că a oprit într-o parcare pe autostrada A1 pentru a se odihni și nu și-a dat seama că migranții s-au ascuns în camion. Cei șapte doreau să ajungă în Ungaria, pentru a-și continua drumul spre vestul Europei. Se fac cercetări în cazul celor șapte pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

foto: politiadefrontiera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ