DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” avea ocazia să treacă la consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara, cu păstrarea acțiunilor Fondului Proprietatea. Parlamentul a votat legea propusă de deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis, dar acum, Guvernul Orban a contestat legea la Curtea Constituțională!

Acum, AIT este în subordinea Ministerului Transporturilor, fiind societatea comercială de utilitate publică. Legea lui Simonis spunea că 555 din aeroport să aparțină de CJT, 25% de Primăria Municipiului Timișoara, iar 20% să rămână la Fondul Proprietatea. Guvernul nu vrea însă asta. ”Guvernul a atacat la Curtea Constituțională a României legea pe care am promovat-o acum două săptămâni, prin care am dat undă verde transferului Aeroportului Internațional Timișoara de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale (Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș).«Traian Vuia» din Timișoara este ultimul aeroport din țară încă în subordinea ministerului, iar prin acest demers Guvernul întârzie preluarea instituției”, spune Simonis, într-un comunicat de presă.

Președintele PSD Timiș acuză PNL de interese ale lui Marcel Vela și Gheorghe Falcă. ”Este în același timp o sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara. Parlamentarii PNL de Timiș au votat împotriva transferului, iar acum și Guvernul se poziționează categoric împotrivă. De ce celelalte aeroporturi, Cluj – Suceava – Iași – Oradea – Satu Mare, pot fi la autoritățile locale, iar Timișoara nu?  Oare ce interese se ascund în spatele acestei manevre? Ce interese au combinatorii Vela și Falcă, inițiatorii eșuatei tentative de a pune mâna pe Aeroportul Timișoara și a-l trece sub influența lor? O privatizare în forță, vreo dedicație? Așteptăm cu celeritate decizia CCR. Aeroportul Traian Vuia trebuie să rămână al orașului, indiferent de planurile liberalilor care vor cu orice preț să saboteze Timișoara”, mai spune Simonis.

Cei din PSd acuzau PNL că vor să fuzioneze aeroportul timișorean cu cel din Arad, fără curse de linie, bun doar pentru un festival de muzică, și cu cel din Caransebeș, und enu aterizează mai nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ