Iubitorii de teatru pot participa vinerea viitoare la o repetiție generală cu public, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara. Este vorba de „Trezire”, spectacol al italianului Pippo Delbono.

Piesa se pregătește ca premieră la Teatrul Național pentru prima reprezentație în decembrie. În perioada 8-14 iunie au loc repetiții la Timișoara. Delbono (foto) e cunoscut publicului timișorean deoarece a avut spectacolul „La Gioia” în cadrul Anotimpurilor FEST-FEDR din anul capitalei culturale europene. De data aceasta, spectacolul „Trezire” (Il Risveglio) este unul cu un text al autorului, cunoscut regizor și actor, despre o experiență personală.

La spectacolula cesta colaborează teatre din Italia, Franța, România și Belgia: Emilia Romagna Teatro ERT / Teatro Nazionale, în calitate de producător executiv și Teatro Stabile din Bolzano, Teatro Metastasio din Prato, Théâtre de Liège, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Institutul Italian de Cultură din București, FITS, Teatro Piemonte Europa/Festival delle Colline Torinesi și Théâtre Gymnase-Bernardines din Marsilia, în colaborare cu Centro Servizi Culturali Santa Chiara, Trento și Le Manège Maubeuge – Scène Nationale.

Pentru a participa la repetiția din 14 iunie, trebuie să vă înscrieți online la adresa office@tntm.ro sau fizic, la Agenția de bilete „Mărășești”, orar marți – duminică, orele 11 – 19.

LĂSAȚI UN MESAJ