DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 11 septembrie, la Timișoara, la fel ca în alte orașe din țară și în Europa, va avea loc ”Pedaliada”. o acțiune de sport de masă pe bicicletă, așa cum i-o spune și numele. Traseul va fi unul mai mult decât abordabil pentru timișoreni, de la Muzeul Satului la Grădina Zoologică, așadar, pe o distanță mică.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului WoW Europe și sub sloganul ”Lasă butoniada și hai la pedaliadă”. ”Pedalida este o cursă populară cu bicicleta, pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, la care am chemat copii, părinți și bunici. Inițial, trebuia să aibă loc o singură acțiune, la Timișoara, dar ne-au contactat mai multe comunități de bicicliști care au dorit să se alăture acestei acțiuni. Avem deja confirmate, pe lângă PEDALIADA TIMIȘOARA, evenimente similare la București, Craiova și Hunedoara, dar ne așteptăm să crească numărul de grupuri de bicicliști care vor ieși pe trasee din toată țara”, spune Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, cei care coordonează programul woW Europe în România.

Ambasatorii pedaliadei din acest an sunt foști sau actuali sportivi de renume, precum  campionul mondial de box Mihai Leu, campioana olimpică de gimnastică Silvia Stroescu,  președintele Federației Române de Ciclism Alexandru Ciocan,  multipla campioană de ciclism Adriana Szentgyörgyi Ceaușescu, campionul național de scrimă Benjamin Bodo, atleta Cristina Bălan,  paraciclistuș Theo Matican, campionul național de triathlon Ciprian Bălănescu și tânărul tenismen de mare perspectivă Alexandru Mihai Coman.

În ațră, se mai organiază Pedaliade la București, Hunedoara și Craiova. Și alți români sunt invitați să organizeze evenimente similare. ”Cu sau fără pagină de eveniment, cu sau fără formular de înscriere, încurajăm orice inițiativă care va îndemna ieșitul la pedalare în orice loc din România. Iar cei care vor posta „dovada” foto sau video în data de 11 septembrie, însoțită de hashtagul # (pentru a cunoaște demersul) va fi promovat pe paginile Pedaliadei și ale proiectului WoW Europe”, mai spune Beatrice Mercado.

Elevii timișoreni sunt așteptați la acțiune. ”La Timișoara, cursa populară va începe la Muzeul Satului Bănățean, iar sosirea se va face la Grădina Zoologică. Ne așteptăm la o participare foarte numeroasă, mai ales că este ultima sâmbătă înainte de vacanță și am comunicat elevilor evenimentul, prin intermediul profesorilor”, a declarat inspectorul școlar general Marin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ