În acest weekend are loc un nou festival de film la Timișoara, Heritage Film Festival. Vor fi mai multe pelicule proiectate la Centrul HEI (House of European Institutes) și la Centrul Regional de Afaceri.

Vor fi proiectate filme de patrimoniu din România, Grecia, Lituania, Germania și Polonia ce ilustrează eovluția cinematografiei europene, iar intrarea va fi liberă. Vineri, de la ora 19, la HEI (Bastionul Theresia), festivalul începe cu ”Lotte Reiniger- Early work 1919-1930”, o animație de 78 de minute din Germania. De sâmbătă, la CRAFT ”acțiunea” începe la ora 10, cu ”Centenar Ion Popescu Gopo – Program de scurtmetraje (1957 – 1985), 77 de minute aduse ca omagiu lui Gopo. De la ora 14, e timpul pentru filmul „Nunta de piatră” a lui Dan Pița, cu povestea unei văduve ce vrea să-și salveze fiica bolnavă și narațiunea paralelă a doi cântăreți ce răpesc o mireasă în ziua nunții.

De la oraa 16, urmează filmul ”Secvențe”, de Alexandru Tatos, film realizat în 1982. De la ora 18, tot la Centrul de Afaceri, se va proiecta un film grecesc, „Cosmin Dissecting Room”, realizat în 1993. Seara se va termina de la ora 20 cu o dezbatere despre impactul patrimonului asupra artei cinematografice , precedată de un documentar al CineEuroConnect. duminică, festivalul se mută iar la HEI. De la ora 17 e o colecție de animații poloneze, iar de la 19, urmează filmul lituanian ”The Devil’s Bride”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ