Alin Nica a susținut azi într-o conferință electorală la stadion că Guvernul poate da într-o singură ședință hotărârea de aprobare a investiției pentru un nou stadion, dar și cea de aprobare a demolării celui actual. Pesedistul Alfred Simonis spune că, procedural, acest lucru nu este posibil.

Social-democratul spune și că CJT trebuie să ceară aprobarea demolării, necesare în cazul unei baze sportive. ”Am luat act de declarațiile domnului Alin Nica legate de situația stadionului Dan Păltinișanu și despre faptul că nu s-a vorbit despre Hotărârea de Guvern pentru demolarea arenei din Timișoara. Pentru acuratețea informației și pentru că adevărul trebuie spus, facem câteva precizări importante.  Ceea ce nu știe domnul Alin Nica este că abia după adoptarea Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici se solicită, conform procedurilor legale, HG-ul de demolare. Cine trebuie să facă această solicitare? Proprietarul bazei sportive, adică exact Consiliul Județean Timiș.  Cum poți imputa că nu s-a dat o Hotărâre de Guvern în condițiile în care cel care trebuia să o solicite nu a făcut-o? În cazul de față, dumneavoastră, domnule Nica”, spune deputatul PSD.

Simonis mai spune că după hotărârea de guvern care promite că se dă săptămâna viitoare, se dă drumul la licitația de proiectare și execuție a stadionului. ”Un alt lucru pe care nu îl știe Alin Nica este că, după ce indicatorii tehnico-economici sunt aprobați, Compania Națională de Investiții demarează procedura de licitație a proiectării și execuției, aceasta nefiind condiționată de demolarea bazei. Singura obligație a Consiliului Județean este ca, până la finalizarea etapei de proiectare, să elibereze terenul de sarcini pentru a-l preda constructorului, adică să se ocupe de demolare.  Acestea sunt etapele de urmat, domnule Nica, iar faptul că mă acuzați pe mine și Guvernul pentru că nu s-a dat un HG pe care nu l-ați solicitat încă arată cât sunteți de rău intenționat. Nu ne mai mirăm că nu s-a realizat vreun mare proiect la Consiliul Județean Timiș atâta timp cât nu știți nici măcar să demarați o investiție de anvergură”, mai spune Simonis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ