DISTRIBUIȚI

Cei trei consilieri locali ai PSD Timiș critică proiectul de hotărâre de consiliu local pentru taxele și impozitele din anul 2021. Social-democrații, reprezentanți în legislativul local doar de Sebastian Răducanu, Andra Lăpădatu și Radu Țoancă, spune că ar trebui să se micșoreze impozitul pe clădiri nerezidențiale, pentru că zona de horeca mai ales e grav afectată de criza produsă de pandemie.

Abordarea critică la adresa lui Fritz vine după ce lunea aceasta, social-democrații l-au votat pe Ruben Lațcău ca viceprimar al Timișoarei. La ședință de votare a viceprimarilor, una desfășurată fizic, la Filarmonica, au fost prezenți doar Țoancă și Lăpădatu, pentru că Răducanu era în izolare, deoarece a fost contact cu o persoană pozitivă. Cei doi nu l-au votat și pe liberalul Cosmin Tabără. Acum, PSD critică faptul că Fritz vrea să mențină taxele mari în Timișoara. ”În aceste zile se va dezbate în comisiile de specialitate şi apoi în plenul Consiliului Local Timişoara proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale pe care le vor plăti timișorenii – persoane fizice și juridice – în anul 2021. Propunerea avansată de conducerea Primăriei Timișoara vizează menținerea, în linii mari, a nivelului taxelor și impozitelor locale ale anului 2020, care sunt, din păcate, printre cele mai mari din România!”, transmit cei de la PSD Timiș.

Social-democrații spun că Fritz are o abordare rigidă. ”Am rămas surprinși neplăcut de această abordare rigidă a noului primar al Timișoarei, în condițiile în care, în campania electorală pentru alegerile locale toți candidații au promis soluții urgente de sprijin a agenților economici din municipiu, a căror activitate a fost sever afectată de criza medicală existentă. Ori (n.r. greșeala gramaticală a celor de al PSD, corect este «or»), persoanele juridice din Timișoara care dețin clădiri nerezidențiale (spații cu altă destinație decât cea de locuit) vor trebui să plătească și anul viitor un impozit reprezentând 1,95% (1,30 x 50%) din valoarea clădirii. În această categorie intră: hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, sedii de firmă, spații de producție – o parte din ele grav afectate economic în acest an”, se arată în același comunicat.

Sebastian Răducanu va propune un amendament la impozitul pe clădirile nerezidențiale. ”Anul 2021 se anunță încă de pe acum complicat pentru acești agenți economici (cel puțin în prima sa parte) și de aceea credem că este nevoie ca și Consiliul Local Timișoara să își folosească pârghiile legislative pentru a-i sprijini concret și nu doar declarativ în campanii electorale. De aceea, cei trei consilieri municipali ai PSD Timișoara vor propune, prin intermediul lui Sebastian Răducanu – membru în Comisia Economică – un amendament la proiectul de hotărâre care să plafoneze acest impozit la 1,3% și nu la 1,95%, așa cum ne propune executivul Primăriei”, mai spun social-democrații.

LĂSAȚI UN MESAJ