În decembrie, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara va avea loc concertul celebru „Crăciun vienez”, susținut de Johan Strauss Ensemble. Organizatorii recomandă să vă luați bilet din timp.

Concertele se țin de obicei cu casa  închisă. Prețul unui bilet e între 180 și 200 de lei, în funcție de categoria de loc. Se vor interpreta piese ale compozitilor Johann Strauss I și II, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar și teme de Crăciune compuse de Johann Sebastian Bach, dar și invitați speciali sau momente supriză. Nu vor lipsi valsurile vieneze. Russel McGregor deține o vioară fabricată de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, considerată ”sora mai mică” a violei lui Wolfgang Amadeus Mozart. El dirijează în stilul Stehgeiger, ca solis, iar de-a lungul vremii, le-a arătat ritmul artiștilor de talie mondială precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

În Timișoara, concertul „Crăciun vienez” are loc la Filarmonica, în 14 decembrie, de la 19. Biletele se găsesc deja la casieria instituției, dar și pe Bilete.ro și Iabilet.ro. Concerte similare sunt programate și la Brașov, Arad Cluj-Napoca, Mureș, Oradea, Râmnicu Vâlcea sau București

LĂSAȚI UN MESAJ