DISTRIBUIȚI

CSC Ghiroda și Giarmata Vii va reveni la antrenamente la data de 18 ianuarie. Clubul a trecut prin multe schimbări iarna aceasta, pe banca tehnică și nu numai. Opt jucători au plecat, deoarece clubul consideră că Octavian Mosoarcă, portar care se pregătește cu Ripensia, va rămâne în continuare în comuna de la aeroport.

Vlad Bura nu va mai conduce echipa Ghirodei de pe bancă. În locul său a fost cooptat Răzvan Leucă, cel care de peste un an și jumătate era antrenor în cadrul clubului, la juniori. ”Începem anul cu încredere și optimism că va fi unul plin de bucurii și rezultate bune pentru Clubul nostru. Tocmai de aceea, în această perioadă, pregătim totul în cel mai mic detaliu, astfel încât să obținem rezultatele dorite. Va fi un retur de campionat în care vom încerca să îmbinăm experiența cu tinerețea și să dăm încredere tinerilor din cadrul clubului. În încheiere, doresc să îi mulțumesc antrenorului Vlad Bura pentru toata activitatea și rezultatele obținute pentru clubul nostru, să îi urez bun venit noului antrenor, Răzvan Leucă și staff-ului său, să le urez mult succes în returul campionatului si să ducă echipa clubului pe locurile fruntașe”, a precizat directorul Marius Poclid, într-un comunicat al clublui.

Vlad Bura nu a fost dat afară de club. Despărțirea a venit de comun acord, după ce antrenorul a suferit și un deces în familiei. ”A fost o discuție de principii, de strategii. Despărțirea a fost de comun acord. Vlad Bura a și avut un deces în familie pe final de an și a fost puțin bulversat și dat peste cap de ceea ce s-a întâmplat. Am decis, pentru cât a rămas din retur, să mergem pe o variantă internă”, ne-a a declarat Poclid. În staff-ul Ghirodei au rămas preparatorul fizic Alexandru Albert, maseurl Adrian Blaj, managerul Florin Brădău, care e și antrenor cu portarii, și Elty Neagoe, delegatul echipei.

Leucă nu va fi la primul contact cu Liga 3, deoarece a mai fost antrenor și jucător în acest eșalon la Millenium Giarmata. ”Mă bucur foarte mult pentru această nouă provocare din cariera mea de antrenor, mai ales că vine din partea unui Club cu pretenții în Liga a 3-a. Mulțumesc conducerii clubului CSC Ghiroda și Giarmata Vii pentru încrederea acordată, îmi voi da toată silința să reușim obținerea unor rezultate remarcabile împreună. Împreună cu staff-ul pe care îl coordonez, sper să reușim să creem un grup unit și valoros care prin jocul practicat să aducă bucurii și satisfacții suporterilor noștri și nu numai. După această lungă vacanță urmează o perioadă de pregătire în care trebuie să aducem jucătorii la un nivel competițional ridicat, pentru ca în acest scurt retur de campionat să reușim câștigarea cât mai multor meciuri. Hai Ghiroda!”, a declarat antrenorul într-un comunicat al clubului.

De la Ghiroda au plecat șapte jucători: Rareș Mureșan, Cosmin Saizu (cu șanse de a semna cu Progresul Pecica), Dennis Ciobanu, Gelu Velici, la Chișineu Criș, Victor Gîrlea, Flavius Vlădia, la CSO Cugir, Cristian Bocșan la ASU Poli și Lucian Simedru, care se antrenează cu Ripensia. ”Nu sunt plecări motivate de faptul că facem economie. E mai degrabă o chestiune de strategie. Mai avem opt meciuri în retur, poate doar șapte, dacă ACS Poli va dispărea. Pentru șapte meciuri nu avea rost să-l mai ținem pe Gîrlea, să  avem trei portari. Bocșan a plecat la Poli, în Liga 2, Vlădia la un clud de Liga 3 cu pretenții la promovare, Velici la fel. Suntem bine cu banii, vrem să facem și un teren sintetic al nostru în zona terenului de la Șoimii”, a spus Marius Poclid pentru publicația noastră.

Octavian Mosoarcă, portar născut în 2001 care se antrenează cu Ripensia, aparține în continuare de Ghiroda, care nu vrea să-l cedeze gratis. ”Noi l-am lăsat să se antreneze cu ei, pentru că ne convine să se pregătească o săptămână. Dar nu putem să-l cedăm gratis. Luni îl așteptăm la antrenamente. Dacă nu se prezintă, îl dăm și pe el și pe cei de la Ripensia la comisii”, a mai adăugat Poclid. Singura modalitate ca Mosoarcă să ajungă la Ripensia ar fi un schimb. Clubul ar dori să-l ia pe alt portar născut în 2001, Robert Popeț, care a apărat în toamnă la aCS Poli. Dacă tânărul, care e și ghirozean, ar fi oferit la schimb, atunci roș-galbenii îl pot lua pe Mosoarcă.

Iată programul de amicale al Ghirodei:

  1. 23.01.2021 – ACS Fortuna Becicherecu Mic
  2. 30.01.2021 – Comloșu Mare
  3. 6.02.2021 – Avântul Periam
  4. 12.02.2021 – ACS Progresul Pecica
  5. 17.02.2021 – Corvinul Hunedoara
  6. 20.02.2021 – Ripensia Timișoara U19
  7. 23.02.2021 – ACS Tomnatic
  8. 26.02.2021 – Cetate Deva.

După tur, Ghiroda e pe locul 6, cu 15 puncte.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ