DISTRIBUIȚI

Sala polivalentă care se ridică la Baza 2 de peste 10 ani nu va fi gata prea curând. O demonstrează starea șantierului, unde firma care se ocupă acum a dat jos tot acoperișul, după ce s-a constatat că proiectarea fusese făcută prost.

Sala apațrine în proporți egale de Universitatea Politehnica din Timișoara și Primăria Municipiului Timișoara. După ce și autoritățile au intrat în proiect și s-a mărit capacitatea sălii, s-au schimbat aspecte ale proiectului. Și s-au făcut calcule aparent greșit, mai ales că sală ar trebui să aibă și un videobox pe acoperiș, precum găsim în apropiere, la Vrșeț. ”S-a constatat că era afectată structura de rezistență și a trebuit dat jos acoperișul”, ne-a declarat viceprimarul Cosmin Tabără. Acoperișul va trebui refăcut, cu o structură întărită.

Așadar, sunt șanse mari ca termenul de toamna aceasta, dat de UPT pentru finalizarea lucrării să fie depășit. De asemenea, au crescut și costurile proiectului, acum pentru a doua oară. Primăria va trebui să bugeteze partea sa ce trebuie achitată la proiect. ”Costurile au crescut o dată de la 20 la 22 de milioane, pentru ca aucm să ajungă la 40 de milioane”, a mai spus Tabără. Reamintim că sala va avea sub 3000 de locuri, iar la toamnă sunt 11 ani de când pe acel teren au început pregătirile pentru fundația bazei sportive.

După minivacanța de sărbători, Cosmin Tabără va merge la șantier, în control, pentru a vedea cum merg lucrările.

LĂSAȚI UN MESAJ