Joi, la Timișoara se va proiecta, în două locații distincte, documentarul „Nasty”, în premieră în oraș. Marele tenismen Ilie Năstase va fi prezent la ambele proiecții. 

Documentarul despre cariera impresionantă a lui Năstase are astăzi premiera. În fiillm apar și alte nume care jucau pe vremea sa Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker. Filmul include și un interviu cu Phil Knight, fondatorul Nike. Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu. ”Ilie Năstase pe teren a fost fabulos. Acest tânăr venit dintr-o țară comunistă a reușit, în doar câțiva ani, să cucerească lumea prin talent și personalitate. Lucrăm de 5 ani pentru acest proiect, timp în care am descoperit arhive impresionante despre cariera și viața lui Năstase și am avut șansa să discutăm cu superstaruri ale sportului, oameni care au fost profund influențați de el. Cred că, în final, eforturile noastre se vor vedea pe marele ecran – un portret al unui personaj complex, mereu surprinzător, greu de definit, care a făcut istorie și pentru România, dar și pentru tenis”, spune Tudor Giurgiu.

Pe afiș este un portret al lui Ilie Năstase realizat de Roger Huyssen în anul 1977. Imaginea promova faptul că Năstase, o vedetă internațională la vremea respectivî, a dat un interviu pentru celebra publicație Playboy. ”Am fost fascinat mereu de lejeritatea lui Ilie Năstase pe teren. Iar eu l-am prins destul de târziu, jucând doar meciuri demonstrative. Am crescut în familie cu numele lui. Mulți specialiști în tenis, inclusiv Björn Borg, spun că doar doi jucători din istorie au avut un har special: Năstase și Federer. Când am citit și autobiografia lui Ilie m-am decis să facem acest film. Acum, când e gata, îmi dau seama că superlativele folosite pentru a-l descrie nu sunt deloc exagerate. În unele momente, el a fost mai popular chiar decât tenisul în sine. Asta mi-aș dori să vadă noile generații în Nasty, – o figură inspirațională, care a zguduit lumea”, spune co-producătorul Cosmin Hodor, implicat în organziarea a numeroase turnnee de tenis din țară.

Aura lui Năstase dăinuie, desigur, și astăzi, dar documentarul portretizează cât de faimos a fost în anii de glorie. ”Mă bucură foarte mult că suntem co-producătorii acestui film fascinant despre viața lui Ilie Năstase – o legendă a tenisului, ale cărui meciuri mi-au bucurat copilăria și a cărui carismă pe teren e recunoscută și astăzi. Regizorii au portretizat cu abilitate călătoria acestui sportiv est-european care a depășit granițele cu talentul și personalitatea sa, care i-au câștigat porecla Nasty pentru stilul său captivant și adesea controversat. Acest film prinde esența unui adevărat showman, amintindu-ne de moștenirea lui Năstase și de amprenta pe care a lăsat-o în lumea tenisului”, spune producătoarea Hanka Kastelicová.

Joi, de la ora 19, este premiera la Cinema Timiș, iar de la 20,15, va fi proeicția la Cinema City Shopping City. Un bilet la film costă 20 de lei la preț întreg la Timiș și 15 lei pentru pensionari, studenți sau elevi. La Cinema City prețul e 40 de lei. Le puteți procura online aici.

LĂSAȚI UN MESAJ