Viitorul consilier local AUR Ilie Sîrbu a punctat că se pregătește o dezmembrare pe bucăți a societății locale de termoficare Colterm. E singurul care pare să dorească să atingă acest subiect, după ce doar pesedistul Radu Țoancă l-a dat de gol pe Dominic Fritz că e în negocieri ca orașul să cumpere și energie termică produsă de austriecii de la OMV

Colterm produce și distribuie în prezent apă caldă și energie termică pentru abonați. Se utilizează rețeaua d econducte care e a orșaului, printr-un contract de delegare de gestiune care expiră la 1 august. De ce? Pentru că de anul trecut, primarul Dominic Fritz nu a mai propus o prelungire pe mai mulți ani, întrucât consideră oportună înființarea unei noi societăți municipale pentru distribuție, ce ar prelua o parte dintre angajații Colterm. Asta ar scoate din povestea plata pierderilor induse anuale către Colterm, pe argumentul că multe din conductele orașului sunt sparte și doar o parte din rețea a fost modernizată. Anul trecut, Fritz a pomenit doar asta, fără să spună că se dorește ca apa caldă să fie cumpărată și de la Colterm, dar și de la un privat.

În ședința de consiliu local de marți, Radu Țoancă l-a dat de gol că e în negocieri cu OMV. Fritz nu a confirmat, dar nici nu a negat. Ilie Sîrbu critică aceste demers. ”Se pregătește șfâșiere Coltermului. Pentru că nu au capacitatea să-l țină la suprafață, au început să-l împartă pe bucăți. Torul fiind spumos, fiind mare, au început să smulgă din el. Ba o parte, ba cealaltă. Este surprinzător că actualul consiliu local sta așa în cumpănă și nu știe ce să facă. Este o mare păcăleală. Pentru că ceea ce se pregătește la Colterm va fi suportat din banul timișorenilor, nu al celor care sunt vremelnic la putere”, a spus Ilie Sîrbu.

Într-adevăr, proiectul ce a creat cadrul legislativ pentru Serviciul Public de Interes Local pentru Transportul, Distribuția și Furnizarea Energiei Termice în Sistem Centralizat în Municipiul Timișoara a trecut cu 18 voturi. Timișplus a cerut public primăriei rezultatul votului, dar nimeni nu ne-a comunicat acest lucru. Acest vot ar trebui să fie public!

LĂSAȚI UN MESAJ